Stiri: Agricultura

BASF a încheiat procesul de achiziție a operațiunilor și activelor de la Bayer

03.08.2018

În condițiile în care populația se află într-o continuă creștere, lumea este tot mai mult dependentă de capacitatea de a dezvolta și de a menține o agricultură durabilă și un mediu înconjurător sănătos. Cu echipe de experți în laborator, pe teren, în birouri și în producție, BASF îmbină gândirea ingenioasă cu acțiunea pragmatică, pentru a crea idei care să funcționeze în lumea reală. Activitatea BASF în domeniul protecției plantelor, al biotehnologiei și al agriculturii digitalizate este completată de procesul recent de achiziție al unor segmente de operațiuni și active de la Bayer și marchează intrarea companiei pe piața semințelor, a erbicidelor neselective și a nematocidelor pentru tratamentul semințelor.

În octombrie 2017 și în aprilie 2018, BASF a semnat acorduri de achiziție pentru operațiunile și activele cedate de Bayer, în valoare de 7,6 miliarde de euro, în numerar, în contextul în care Bayer a achiziționat Monsanto. Prin această achiziție, aproximativ 4.500 de angajați se alătură companiei BASF. Acordurile includ următoarele active Bayer: operațiunile la nivel global cu glufosinat de amoniu; operațiunile cu semințe inclusiv genetica, cercetarea și capabilitățile de ameliorare, precum și mărcile înregistrate pentru anumite culturi de câmp în diferite țări; operațiunile cu semințe de legume; platforma de cercetare-dezvoltare pentru hibrizi de grâu; o gamă de produse pentru tratamentul semințelor; anumite erbicide pe bază de glifosat din Europa pentru utilizări preponderent industriale; întreaga platformă digitală pentru agricultură xarvioTM , precum și anumite erbicide neselective și proiecte de cercetare pentru nematocide. Aceste tranzacții sunt în prezent finalizate, cu excepția operațiunii cu semințe de legume, a cărei închidere este așteptată în cursul lunii august.

Clienții au de câștigat în urma acestei achiziții, deoarece vor avea acces la mai multe instrumente pentru a-și crește producția, calitatea și rentabilitatea culturilor. „Având soluții puternice, de la semințe până la recoltare, și beneficiind de o capacitate de cercetare și dezvoltare extinsă și performantă, vom stimula competiția pe piață. Pentru clienți asta înseamnă că vor continua să aibă posibilitatea reală de a alege, atât astăzi cât și în viitor”, a explicat Markus Heldt, președintele diviziei Agricultural Solutions, din cadrul BASF.

Pentru a reflecta amploarea noului portofoliu pe care îl deține în domeniul agricol, BASF a redenumit divizia “Crop Protection”, aceasta devenind “Agricultural Solutions”. În plus, divizia a creat o nouă unitate globală de operațiuni pentru semințe și însușiri genetice, creând astfel noi oportunități de inovare și dezvoltare. BASF lucrează în permanență prin intermediul celor mai mult de 115.000 de angajați pentru a contribui la succesul clienților în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume.