Stiri: Sanatate

BASF deschide o nouă unitate de producţie în Europa

04.07.2017

Compania BASF, liderul de piață în materie de ibuprofen, are în plan să construiască o nouă unitate de producţie în Ludwigshafen, Germania. Ibuprofenul este un ingredient activ farmaceutic, folosit pentru tratarea durerilor, a febrei și a inflamațiilor.

Deschiderea noii fabrici este programată pentru anul 2021.

„Va fi prima unitate de producție a ibuprofenului de talie mondială, din Europa. Prin această investiție, BASF urmărește să asigure un grad înalt de siguranță în aprovizionarea clienților săi și să răspundă cererii în creștere, la nivel global”, spune Markus Kamieth, Membru al Boardului Executiv al Directorilor din cadrul BASF SE. .

În acelaşi timp, compania își extinde capacitățile de producție de ibuprofen de la fabrica din Bishop, Texas, pentru a alimenta deficitul existent pe piață. Extinderea se va realiza la începutul anului viitor.

BASF va investi în jur de 200 de milioane de euro în cele două proiecte.

„BASF va fi singurul furnizor cu două unități de producție de ibuprofen de talie mondială. Acest lucru ne face să fim un partener de încredere pentru clienții noștri”, mai spune Kamieth.

Compania produce ibuprofen de peste 20 de ani, la unitatea sa de producție din Bishop, Texas, evaluată de FDA (U.S. Food and Drug Administration) și certificată cGMP (Current Good Manufacturing Practice).

„Ambele investiții demonstrează angajamentul puternic pe care îl avem față de industria farmaceutică și de domeniul soluțiilor farmaceutice”, spune Melanie Maas-Brunner, Președinte al diviziei Nutriție & Sănătate de la BASF. „Acestea ne vor ajuta să acoperim deficitul de ofertă și să susținem eficient planurile de creștere ale clienților noștri.”