Stiri: Companii

BAT are un nou director de operațiuni pentru fabrica din Ploiești

18.05.2018

Fabrica British American Tobacco din Ploieșt va fi condusă de Michael Adamson, numit director de operațiuni pentru Europa Centrală și de Sud. Acesta va coordona din România și activitățile fabricilor BAT din Serbia și Croația.

În cei 27 de ani petrecuți în cadrul BAT, noul director de operaţiuni a fost implicat în operațiunile companiei din Canada, Elveția și Ungaria. Înainte de a se alătura echipei din România, Adamson a lucrat la Globe House – sediul global al BAT din Londra, Marea Britanie – ca membru al echipei globale de producție responsabilă de strategia tehnologică a Grupului și de guvernanța tehnică a investițiilor de capital. În poziția actuală, responsabilitățile lui Michael Adamson includ coordonarea fabricilor BAT din România, Croația și Serbia și a lanțurilor de aprovizionare ale companiei pentru Europa de Sud și de Est.

„Sunt bucuros să mă alătur echipei de oameni dedicați și profesioniști din Ploiești. Cei 800 de colegi, angajații și contractorii BAT, care lucrează în schimburi, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, sunt cei care ne permit să fim unul dintre cei mai mari exportatori din România. Rezultatele lor au atras investiții constante în ultimii ani, ceea ce a transformat fabrica din Ploiești în a doua cea mai mare fabrică a companiei din Europa și cea de-a cincea din lume”, a declarat Michael Adamson.

După investițiile de 310 milioane de euro făcute de la înființare, în 1997, fabrica BAT din Ploiești este una dintre unitățile de producție cele mai performante și mai bine dezvoltate din punct de vedere tehnologic ale grupului.

În jur de 60% din volumele produse în fabrică sunt destinate exportului, acestea ajungând în peste 45 de țări din întreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit și Danemarca.
Francisco Toso, care a condus fabrica BAT din Ploiești începând cu anul 2015, a preluat un alt rol în cadrul companiei, în Africa de Sud.

În martie, British American Tobacco a anunțat că Aria Europa Centrală și de Sud, care include și România, va fi condusă de către Ram Addanki, numit director general. Aria Europa Centrală și de Sud cuprinde 8 țări care raportează către România începând cu sfârșitul anului 2017 – Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Slovenia și Croația – precum și regiunea Kosovo.