Stiri: Companii

Keesing vrea să preia Infopress Group și IPG Technic

BAXI și Kynvest preiau G.I. Industrial Holding

02.10.2023

BAXI și Kynvest preiau G.I. Industrial Holding. Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacția prin care BAXI S.p.A., RCapital S.R.L. și Kynvest S.R.L. preiau G.I. Industrial Holding S.P.A. și filialele sale: G.I. Middle East FZE -DMCC, G.I. Industrial Asia Holding SDN, BHD și GIMEX Zrt.

Activitatea companiilor

Baxi S.p.A., Italia, parte din Grupul BDR Thermea, este specializată în producerea și comercializarea sistemelor de încălzire și răcire destinate, în principal, pentru uz rezidențial și comercial. În România, distribuția produselor Grupului BDR Thermea se realizează prin distribuitorul național BDR Thermea România S.R.L..

G.I. Industrial Holding S.P.A., din Italia, produce echipamente de ventilație și frigorifice. RCapital și Kynvest, din Italia, se implică în activitățile administrative ale grupului G.I. Industrial Holding S.P.A., din care fac parte.

BAXI și Kynvest preiau G.I. Industrial Holding. Analiza Consiliului Concurenței

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Spitale oncologice: Gral Medical investește 13 milioane de euro