Stiri: Companii

Baxter şi-a deschis un birou în Bucureşti

27.06.2014

Compania americană Baxter a anunțat că sediul din Capitală a devenit în totalitate funcțional în ceea ce privește cele mai importante operațiuni ale unei companii: medical, vânzări, marketing și cea de reglementare. Pentru acest an, compania estimează o cifră de afaceri de peste 10 milioane dolari generată de activitățile de pe piața românească și preconizează că va realiza investiții de aproximativ  1 million dolari.

La ora actuală, în ţara noastră există aproximativ 2.000 de pacienți cu hemofilie, dintre care în jur de 400 sunt copii, iar la nivel internațional, 1 din 10.000 de persoane se naște cu hemofilie.

 “Considerăm că momentul în care am devenit operaționali este unul favorabil, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al mediului de afaceri.  Aș dori să subliniez faptul că nu suntem aici să facem doar afaceri, ci și pentru a stabili un parteneriat atât cu autoritățile medicale din România cât și cu celelalte părți interesate, asigurând un transfer de know-how, astfel încât România să atingă cele mai înalte standarde de îngrijire în hemofilie, în beneficiul pacienților, a familiilor lor și a societății în general”, a declarat Ivan Tomov, Director General Baxter România & Bulgaria.

Baxter este liderul mondial de piață în tratamentul bolnavilor hemofilici şi deţine un istoric solid de cooperare cu numeroase guverne. În acest sens, compania salută recenta inițiativă a Ministerului Sănătății privind creșterea cu 40% a bugetului pentru hemofilie și talasemie, și introducerea pentru prima dată a programelor de tratament profilactic pentru copii.

“Tratată corespunzător, hemofilia este o boală care poate fi ținută 100% sub control, prin urmare, pacienții pot fi ușor de integrat în societate ca oameni normali. Baxter oferă soluții avansate și inovatoare, care să conducă la o creștere a calității vieții pacienților, cât și a actului medical. Suntem deschiși unei cooperări pe termen lung cu autoritățile din România, având ca scop îndeplinirea obiectivelor care privesc programele destinate tratamentului hemofiliei”, a subliniat Ivan Tomov.