Slide

Stiri: Sanatate

Bayer donează medicamente de 3,7 milioane euro pentru bolnavii de Ebola

21.11.2014

Bayer donează medicamente în valoare de peste 3,7 milioane euro pentru bolnavii de Ebola, compania extinzându-și astfel donațiile pentru pacienții din Liberia și Sierra Leone. Compania suplimentează donațiile anterioare de medicamente, prin oferirea de ciprofloxacină, în valoare de 1,15 milioane de euro.

Acest medicament nu tratează infecția Ebola în sine, dar poate fi folosit împotriva infecțiilor bacteriene secundare care pun în pericol viața pacienților. Distribuirea în două clinici din Monrovia, capitala Liberiei, precum și în centrele de sănătate din zonele de proximitate va fi efectuată prin intermediul „acțiunii medeor – Das Medikamentenhilfswerk”, cea mai mare organizație de ajutor specializată în medicamente din Germania.

Bayer a donat deja ciprofloxacină în diferite doze și moduri de administrare în valoare de aproximativ 2,57 milioane de euro pentru a trata gratuit pacienții infectați cu virusul Ebola, în Sierra Leone și Liberia, prin organizația americană „Direct Relief”.

Această donație în valoare de peste 3,7 milioane de euro, pentru tratarea pacienților africani diagnosticați cu Ebola, este una dintre cele mai mari din istoria Bayer.

„Încă o dată, ne menține angajamentul de a ajuta persoanele afectate și de a contribui la oprirea răspândirii epidemiei Ebola. Prin această donație, ne îndeplinim responsabilitatea socială corporatistă specifică unei companii care oferăs ervicii de sănătate la nivel mondial”, spune Dr. Marijn Dekkers, Președintele Consiliului de Administrație al Bayer AG.

Compania oferă, de asemenea, 50.000 de euro către „acțiunea medeor” pentru a finanța achiziția de îmbrăcăminte de protecție necesară în două dintre centrele de izolare care au fost înființate în Monrovia la sfârșitul lunii octombrie 2014.

Totodată, Bayer a donat 25.000 de euro către Caritas Internațional pentru cumpărarea și distribuirea de gel antibacterian în Liberia ca o măsură preventivă.