Stiri: Finante

BBVA şi Visa lansează o soluţie pentru plăţi mobile bazate pe cloud

01.07.2014

BBVA şi Visa lansează prima soluţie comercială pentru plăţi mobile bazate pe cloud, model care va permite extinderea internaţională a serviciului BBVA Wallet din Spania în Mexic, Chile şi Statele Unite, în acest an.

Noul sistem permite clienţilor BBVA care deţin dispozitive mobile Android cu NFC să realizeze plăţi contactless prin simpla descărcare a versiunii actualizate a aplicaţiei de portofel electronic BBVA Wallet.

Noul serviciu este folosit deja de peste 200.000 de utilizatori şi este activ în Spania. Extinderea internaţională a BBVA Wallet a fost posibilă datorită modelului de plăţi bazate pe cloud de la Visa, care presupune parţial şi folosirea tehnologiei HCE (Host Card Emulation).

„Industria bancară este conştientă de cererea pentru plăţi mobile a clienţilor din Europa. Soluţiile de plăţi mobile oferă o modalitate mai rapidă şi sigură de a face plăţi şi posibilitatea de integrare cu alte tipuri de servicii de mobile banking, contribuind astfel la gestionarea mai bună a finanţelor proprii. Plăţile bazate pe cloud şi tehnologia HCE ajută la introducerea mai rapidă pe piaţă a soluţiilor de plăţi mobile contactless de către bănci şi facilitează totodată accesul consumatorilor. Suntem încântaţi că BBVA, o importantă instituţie financiară globală, a ales să facă acest pas alături de Visa, în calitate de partener exclusiv,” a declarat Jeremy Nicholds, Director Executiv Plăţi Mobile, Visa Europe.