Stiri: Finante

BCC a lansat un produs de creditare pentru IMM-uri

09.04.2014

Banca Comercială Carpatica (BCC) a lansat un nou produs de creditare pentru întreprinderile mici și mijlocii. Instituția de creditare a anunțat că a încheiat o convenție cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), în urma căreia clienții băncii pot accesa linii de credit pentru finanțarea activității curente.

Creditele vor beneficia de o garanție de stat de 50%, conform OUG 92/2013 referitoare la Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri, iar plafonul de garantare pus la dispoziția Băncii Comerciale Carpatica este de 236,6 milioane lei. Astfel, volumul de credite noi ce vor putea fi acordate întreprinderilor mici și mijlocii ajunge la 473 milioane lei.

Programul se va desfășura până în anul 2016, iar garanțiile aferente împrumuturilor contractate vor fi acordate prin intermediul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

„Suntem bucuroși să venim în întâmpinarea clienților noștri cu un nou produs de creditare care să acopere lipsa temporară de lichidități a acestora, beneficiind în același timp de o garanție de stat de 50% din valoarea finanțării, precum și de o ofertă de costuri avantajoase. Banca Comercială Carpatica își continuă în acest fel demersul sau de a sprijini dezvoltarea IMM-urilor în România”, a declarat Cosmin Bucur, Chief Comercial Oficer în cadrul BCC.

IMM-urile care vor avea solicitări vor putea obține linii de credit de până la 5 milioane lei, dobânda percepută fiind ROBOR 3 luni, plus 3,5%, fără costuri de acordare, gestiune sau rambursare anticipată, în timp ce durata creditelor va fi de până la 2 ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă 12 luni.