Stiri: Finante

BCC finanţează cu peste 9 milioane lei compania Genesis Biopartner

25.04.2014

Banca Comercială Carpatica (BCC) a acordat un împrumut de peste 9 milioane lei companiei Genesis Biopartner pentru producerea de energie regenerabilă. Genesis Biopartner este dezvoltatorul primei stații românești de producere a energiei regenerabile în cogenerare şi va utiliza fondurile pentru construirea unui nou proiect pe bază de biogaz, pe teritoriul României.

Acest proiect vine în condiţiile în care anul trecut, compania a inaugurat prima stație de producere a energiei verzi în cogenerare pe bază de biogaz, construită în județul Prahova, la Filipeștii de Pădure. Staţia are o putere de 1 MW/h electric și 1,2 MW/h termic și procesează zilnic o cantitate de 50 tone substrat organic.

“Proiecte precum cel al Genesis Biopartner aduc beneficii pentru stimularea industriei și stau la baza dezvoltării mai multor domenii importante pentru România și pentru bancă noastră: producția de energie, agricultura și protecția mediului. În plus, această nouă finanțare întărește faptul că produsele noastre bancare sunt apreciate de companiile românești de top”, a declarat Johan Gabriels, CEO Banca Comecială Carpatica.

Michael Dietrich, fondatorul Genesis Biopartner, a afirmat că la inaugurarea primei stații pe biogaz compania a promis că vom continuă investițiile.

“Am găsit în Banca Comercială Carpatica un partener de încredere şi astfel vom putea să ne ducem mai departe planurile de dezvoltare în sfera energiei verzi”, a declarat Michael Dietrich.