Stiri: Finante

BCC se află într-o situație financiară mai bună decât în urmă cu 2 ani

27.03.2015

Banca Comercială Carpatica (BCC) se află, la ora actuală, într-o situație financiară mai bună decât în urmă cu doi ani și este necesar că acționarii acesteia să analizeze opțiunile disponibile și să ia decizii importante privind direcția viitoare a instituției, a spus Johan Gabriëls – CEO, Banca Comercială Carpatica, cu o zi înainte de Adunarea Extraordinară a Acționarilor.

”Banca Comercială Carpatica este azi o organizație mai sigură, mai transparentă și de încredere, datorită eforturilor susținute depuse în ultimii ani de întreaga echipă și unei abordări corespunzătoare atât a oportunităților cât și a evenimentelor neprevăzute. Procesul de curățare a portofoliului istoric de credite neperformante a fost accelerat, în contextul creșterii cerințelor și exigențelor de reglementare bancară la nivel național și european”, a afirmat Johan Gabriëls.

Unul din punctele esențiale aflate pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, convocată în data de 28 aprilie, se referă la procesul de restructurare a capitalului băncii pentru acoperirea pierderilor din anii precedenți.

”Subliniem că acest proces, deși presupune anularea unui număr de acțiuni, nu afectează participația acționarilor, fondurile proprii ale Băncii rămânând nemodificate”, a continuat acesta.

Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare este structurată astfel încât să ofere acționarilor posibilitatea de a analiza toate opțiunile disponibile privind creșterea ratei de adecvare a capitalului la active: infuzie de capital nou printr-un împrumut subordonat, infuzie de capital de rang 1 sau realizarea unui proces de fuziune.

” Odată încheiat procesul de consolidare a capitalului, Banca se va află într-o poziție favorabilă implementării planurilor sale de creștere și dezvoltare, urmărind în același timp simplificarea modelului de afaceri, spre satisfacția și în beneficiul clienților și acționarilor”, a încheiat CEO-ul BCC.