Stiri: Finante

BCR a avut o creștere de 400% a vânzărilor de credite ipotecare în lei

23.06.2014

În primele cinci luni ale acestui an, Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat un avans de peste 4 ori a vânzărilor de credite ipotecare acordate în lei, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2013.

„BCR înregistrează vânzări de credite ipotecare Casa Mea la un nivel cel puţin egal cu cel de credite ipotecare Prima Casa. Acesta este un semnal puternic că piaţa imobiliara este pe un trend ascendent sustenabil, tranzacţiile imobiliare putând fi susţinute din activitatea de bază a băncii. În acest context, BCR vine cu solutia de finantare a locuintei potrivita pentru fiecare client in parte. Oferta curenta BCR este una imbatabilă: zero comisioane bancare şi o dobândă fixa de numai 5,25% pe o perioada de 5 ani pentru creditul Casa Mea. Totodata, BCR are printre cele mai mici costuri pentru evaluarea imobilului adus în garanţie”, a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.

Printre avantajele creditului Prima Casa se numără avansul de 5% care reprezintă un ajutor real pentru tinerele familii care doresc să-şi achiziţioneze prima locuinţă, în timp ce dobânda fixă foarte competitivă pe o perioadă de 5 ani şi timpul de răspuns mai scurt constituie principalele avantaje ale creditului BCR Casa Mea.

Decizia BCR de a introduce credite de investiţii imobiliare cu o perioadă mai lungă în care dobândă este fixă, a fost luată pentru a asigura clienţilor o certitudine în ceea ce priveşte cuantumul ratelor de plată.

“În prezent suntem singura instituţie bancară care oferă împrumuturi imobiliare cu rate fixe competitive în moneda naţională. Aceasta este soluţia ideală pentru a oferi clienţilor certitudinea sumelor de plată lunare pe parcursul urmatorilor ani. Acum, când dobânzile la LEI au ajuns la minime istorice se iveşte oportunitatea de a fixa rata de dobândă pe o perioadă mai mare de timp (5 ani) şi de a proteja clienţii de o posibilă creştere a acesteia. Indiferent dacă un client optează pentru achiziţia primei locuinţe, relocarea într-o locuinţă mai mare sau pentru îmbunătăţirea locuinţei curente siguranţa de a şti exact cuantumul de plată lunar este critică şi de aceea încurajăm dezvoltarea creditarii ipotecare cu rate fixe, un produs deja împământenit pe alte pieţe“, a mai spus Andrew Gerber.

Cei mai mulţi clienţi care au ales varianta cu rate fixe sunt din Bucureşti urmaţi de cei din judeţele Cluj, Timiş, Iaşi, Constanţa şi Braşov. La polul opus se situează judeţele Teleorman, Neamţ, Dâmboviţa, Buzău şi Giurgiu.