Slide

Stiri: Finante

BCR a obţinut un plafon de 490 milioane lei pentru Prima Casă

16.02.2015

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut un plafon de 490 milioane lei în cadrul programului Prima Casă, fondurile putând fi utilizate la achiziţia oricărui tip de locuinţă prin programul guvernamental. În plus, banca estimează că va acorda peste 7.500 de noi credite pentru Prima Casă.

“BCR a primit un plafon în valoare de 490 milioane lei pentru acordarea de garanţii în cadrul programului Prima Casă 7. Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat si vom avea nevoie de plafon suplimentar spre sfarşitul anului”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

În cadrul programului Prima Casă 6, BCR a acordat aproximativ 6.000 de credite, iar de la începutul programului şi până în prezent, circa 38.000 de credite, în valoare de peste 6,3 miliarde lei.

Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare in 2014 a arătat o creştere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, dar la finalul plafonului alocat Programului, evoluţiile au indicat vânzări mai puternice pe Prima Casă.

Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri.