Slide

Stiri: Finante

BCR a primit 138 milioane lei, fonduri suplimentare pentru Prima Casă

12.11.2014

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut un plafon suplimentar în cadrul programului Prima Casă, în valoare de 138 milioane lei, fondurile putând fi folosite pentru achiziţia oricărui tip de locuinţă prin programul guvernamental.

Astfel, banca estimează că va acorda peste 1.500 de noi credite, în urma majorării plafonului.

“BCR a primit noi fonduri în cadrul programului Prima Casa în valoare de 138 milioane RON şi care reprezintă peste o treime (aproape 35%) din plafonul suplimentar de 400,5 milioane de lei  alocat de către Ministerul Finanţelor Publice pentru acordarea de garanţii în cadrul programului Prima Casă 6. Valoarea plafonului suplimentar obţinut de către BCR reflectă faptul că am reuşit în cadrul Programului să contribuim la realizarea visului de a achiziţiona prima locuinţă pentru una din trei familii care au cumpărat un imobil prin credit Prima Casă. Deşi mai sunt mai puţin de două luni până la finalul anului, iar plafonul suplimentar este alocat pentru 2014, ne aşteptăm la o accelerare a numărului de solicitări de credite Prima Casă şi de aceea preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat până la sfarşitul acestui an”, a declarat Ioana Mihai, Şef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

Până în prezent, BCR a acordat, în cadrul programului Prima Casa 6, aproximativ 5.400 de credite, iar de la începutul programului şi acum banca a acordat circa 36.700 de credite, în valoare de peste 6,1 miliarde lei.

Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare a arătat o creştere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, însă, ca de obicei la finalul plafonului alocat Programului, evoluţiile recente indică vânzări mai puternice pe Prima Casă.

Pe perioada derulării programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri.