Stiri: Stiri

BCR a redus cheltuielile cu salariile angajaților

05.09.2013

Banca Comercială Română  a înregistrat în primul semestru al acestui an cheltuieli cu salariile de 255,4 mil. lei, în scădere cu 3,6 de procente faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

Ponderea acestora în totalul cheltuielilor de tip administrativ a coborât de la aproape 29%, la 26,6%. Economiile au fost obţinute în condiţiile în care numărul de angajaţi a scăzut. Astfel, BCR a avut  cu aproape 1.000 de angajați mai puțin în ultimul an, ceea ce înseamnă circa 12procente  până la 7.300, potrivit datelor publicate de Erste Group, citat de Ziarul Financiar.

Banca Comercială Română a suportat cheltuieli mari cu restructurarea personalului.  însă cea mai mare parte a acestora a fost contabilizată în ultimul trimestru din anul treuct, contribuind la pierderea record de 1,2 mld. lei. La capitolul alte cheltuieli de exploatare, banca aproape a înjumătăţit costurile de publicitate şi marketing, până la 12,6 mil. lei. Pe de altă parte au crescut cu 7% cheltuielile cu contribuţia la Fondul de Garantare a Depozitelor până la 57,3 milioane, scrie Ziarul Financiar.

Sursă: Ziarul Financiar