Stiri: Finante

BCR a vândut 160 kg de aur, de la începutul anului

29.10.2014

Banca Comercială Română (BCR) a vândut, de la începutul lui 2014, peste 160 de kg de aur, cantitatea cuprinzând atât aur vândut pe bază de precomandă, cât şi aurul cu vânzare imediată la ghişeele băncii.

„Cea mai mare parte a vânzărilor de aur o reprezintă vânzările directe la ghişeele băncii iar cele mai solicitate sunt monedele. Recent, BCR a început să vândă noi monede de aur din categoria „aur de investiţii” –  KRUGERRAND (Africa de Sud) şi DUCAT (Austria) şi din care am vândut deja câteva zeci de monede de diferite greutăţi”, a declarat Laura Hexan, şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Clienţii cumpără monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente, precum botezuri, nunţi, aniversari, în timp ce dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele „KINEGRAM” cu element de siguranţă gravat (disponibile în greutăţi de 5 şi 10 grame) şi care au ca design faimosul lipiţan al şcolii spaniole de călărie din Viena. Aceste lingouri speciale sunt cumpărăte pentru a fi dăruit la ocazii speciale, conform unui studiu al BCR.

Banca oferă clienţilor posibilitatea să cumpere aur direct de la ghişeele unităţilor sale, fără a mai fi nevoie de precomandă. Serviciul este disponibil, într-o primă fază, în 15 unităţi din reţeaua băncii, răspândite pe tot cuprinsul ţării – Iaşi, Cluj Napoca, Braşov, Arad, Craiova, Botoşani, Sibiu, Timişoara, Constanţa, Oradea, iar 5 unităţi sunt situate în Bucuresti.