Stiri: Finante

Emisiune obligatiuni BCR

BCR, banca parteneră în programul Start-up Nation

02.08.2017

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat că a semnat convenția de colaborare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în baza căreia instituţia de creditare a devenit oficial bancă parteneră în programul Start-up Nation.

„Susținerea inovației şi a încrederii în spiritul de inițiativă trebuie să reprezinte o parte importantă dintre obiectivele noastre ca nație, ca țară. Programul Start-Up Nation poate fi un moment de reper în efortul de construire a unui segment sustenabil de antreprenori, dar care are nevoie să se întindă pe cel puțin 5-10 ani. Ca promotori ai implicării oamenilor activi în dezvoltarea și susținerea inițiativelor economice, am decis să ne implicăm în acest program și să le oferim beneficiarilor cele mai avantajoase condiții, atât din perspectiva finanțării și a costurilor asociate, cât și din cea a educației financiare dezinteresate pe care trebuie să ne-o asumăm aici. Vom face astfel în aşa fel încât toți cei care aplică în acest program să simtă că ne au alături şi se pot baza pe un partener de încredere la acest început de drum”, a declarat Sergiu Manea, Președintele BCR.

Aşadar, după acceptarea în programul guvernamental, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de bancă în vederea susținerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation și pachetul credit punte Start-Up Nation.

De asemenea, pe lângă oferta financiară, BCR le propune antreprenorilor un pachet unic de educație financiară, prin care le va pune la dispoziție materiale educative, ce îi va ajuta la înțelegera pașilor care trebuie făcuți atunci când pornești un business. În plus, banca va organiza cursuri speciale în sucursalele din toată țara, care vor urmări să-i familiarizeze pe antreprenori cu noțiuni contabile elementare, dar și cu concepte precum înțelegerea rolului băncii în capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finanțări și garanții, precum și strategii pentru decizii financiare inteligente.