Stiri: Finante

BCR cere suplimentarea plafonului de garantare pentru Prima Casă

09.10.2014

Banca Comercială Romană (BCR) a epuizat plafonul suplimentar obţinut în cadrul programului Prima Casă, instituţia de creditarea solicitând Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) suplimentarea plafonului de garantare aferent programului.

Banca a anunţat astăzi că a epuizat, în circa două săptămani, plafonul obtinuţ în cadrul programului prin realocarea sumelor neutilizate destinate achiziţiilor de locuinţe construite de ANL. Astfel, banca a aprobat aproximativ 1.000 de noi credite Prima Casă în valoare de aproximativ 136 milioane lei.

BCR a acordat deja în cadrul programului Prima Casă 6 aproximativ 4.700 de credite, iar de la începutul programului şi până în prezent, circa 36.000, în valoare de peste 6 miliarde lei.

Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare a arătat o creştere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, însă, ca de obicei la finalul plafonului alocat Progamului, evoluţiile recente indică vânzări mai puternice pe Prima Casă.