Stiri: Finante

BCR Pensii are un nou preşedinte şi director general

12.04.2016

Radu Crăciun a fost validat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), la începutul lunii, ca președinte și director general al BCR Pensii, după ce timp de doi ani a ocupat funcția de economist șef și director de cercetare în cadrul Băncii Comerciale Române.

„Mă bucur că am posibilitatea de a folosi la un alt nivel experiența acumulată în cei 6 ani în care am contribuit la consolidarea sistemului de pensii private din România. Sunt onorat să mă alătur colectivului din BCR Pensii, o echipă de oameni foarte valoroși, împreună cu care îmi propun să rămânem un jucător activ și un partener de încredere, pe termen lung, pentru clienții noștri”, a declarat Radu Crăciun, președinte și director general BCR Pensii.

Cele două fonduri de pensii private administrate de BCR Pensii (Pilon 2 și Pilon 3) aveau la sfârșitul lunii februarie 2016 o valoare a activelor nete administrate de 1,78347 miliarde de lei, în creștere cu circa 26,70% față de luna februarie 2015 și administra conturile de pensie privata a 667,896 participanți.

Radu Crăciun a fost președinte al Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România (AAFBR), fondator al Asociației Administratorilor Independenți și a fost membru al Consiliului Director al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Acesta a coordonat timp de 10 ani departamentele de analiză și cercetare piață de capital de la ABN AMRO Securities (Romania) și ABN AMRO Bank (Romania), urmând ca apoi să preia funcția de Director de Investiții și apoi Director adjunct la Eureko, administrator a doua fonduri de pensii private.