Stiri: Finante

Rezultate BCR primul semestru 2021

BCR: Persoanele cu vârsta de până la 40 de ani economisesc din ce în ce mai mult

15.04.2014

Persoanele cu vârsta de până la 40 de ani încep să economisească din ce în ce mai mult.  Astfel, 20% din totalul clienţilor persoane fizice, cu vârsta de până la 40 de ani, au cel puţin un depozit, iar acest procent este în continuă creştere, potrivit unui studiu realizat de BCR.

„Această evoluţie arată că economisirea joacă un rol din ce în ce mai important în viaţa tinerilor şi reprezintă un semnal pozitiv în ceea ce priveşte creşterea bunăstării tinerelor familii. Din punct de vedere al comportamentului de economisire, în prezent clienţii tineri preferă să economisească în lei spre deosebire de sfârşitul anului 2012, când economiseau în egală măsura în euro şi lei“, a declarat Anda Pastean, şef Departament Dezvoltare Afaceri Clienţi Persoane Fizice, BCR.

Cele mai multe personane vârsta până în 40 de ani sunt din judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Bucuresti şi Prahova. În plus, în judetele Argeş, Alba şi Braşov se înregistrează cele mai importante creşteri în ultimul an din punct de vedere al volumelor atrase de la clienţii.

Spre deosebire de sfârşitul lui 2012, când valoarea depozitelor deţinute de bărbaţi reprezenta 59% din valoarea totală a depozitelor deţinute de clienţii BCR cu vârste de până în 40 ani, în prezent femeile au recuperat decalajul şi au ajuns să economisească în egală masură cu bărbaţii.

“În ceea ce priveşte perioada de economisire, în rândul clienţilor BCR cu vârste de până în 40 de ani, se observă o creştere a perioadei de economisire de la termen de o lună la termen de 3 luni”, mai arată studiul citat. .