BCR va avea un nou CFO din 1 ianuarie 2018

27.10.2017

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, Elke Meier va prelua poziția de Vicepreședinte Executiv Financiar (Chief Financial Officer – CFO) în cadrul Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române, poziție ocupată până în prezent de Adriana Jankovicova, al cărei mandat se încheie la 31 decembrie 2017.

„Suntem încântați să îi urăm bun venit doamnei Elke Meier, un manager cu o experiență notabilă și istoric relevant în gestionarea aspectelor financiare ale subsidiarelor strategice din Erste Group. Experiența ei va fi extrem de importantă pentru setarea unei funcții financiare integratoare în cadrul BCR, care să conducă la creșterea pe termen lung a companiei. Așteptăm să transfere aici bune practici și să beneficiem de leadershipul deja demonstrat în zona de transformare și dezvoltare strategică”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Elke Meier se alătură BCR după o cariera internațională de peste 25 de ani, derulata în Austria și ECE, din care ultimii 16 ani în cadrul Erste Group, cea mai recentă poziție deținută fiind CFO și Director executiv al Erste Group IT International. Elke Meier este un manager cu o vastă experiență și un istoric relevant în gestionarea aspectelor financiare în cadrul unei game largi de entități cu responsabilități în diverse funcțiuni.

„Elke Meier are setul necesar de cunoștințe, experiență și aptitudini personale pentru a susține și stimula cooperarea în cadrul băncii, în baza informațiilor financiare și de business relevante. Cunoaște foarte bine provocările cu care se confruntă afacerile bancare mari în piața europeană emergentă și am deplină încredere că va avea o contribuție semnificativă în echipa de management a BCR și la dezvoltarea sustenabilă a băncii”, a spus Manfred Wimmer, Președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

 

 

Citiți și despre: