Logistica

BCVO Logistics, servicii integrate de logistică și transport

01.06.2017

Compania operează o flotă auto nouă, formată din camioane cu o vechime de maxim trei ani. BCVO Logistics a fost înființată în anul 2006, ca un sprijin pentru compania de logistică din Belgia, Eastern Europe Services BVBA (EES), însă compania românească a avut o evoluție impresionantă, devenind astăzi o companie de referință în sectorul european al transportului și logisticii.

„Datorită comunicării continue, urmăririi și colaborării strânse, echipa noastră respectă obiectivele convenite, furnizând soluții adecvate clienților noștri. La BCVO Logistics știm că cheia succesului este o relație solidă între client și furnizor, atât pentru livrări rapide, cât și pentru planuri cuprinzătoare, oferind servicii profesionale”, ne-a declarat Cristian Codărean, directorul executiv al BCVO Logistics.

Servicii integrate de logistică și transport

Portofoliul BCVO Logistics cuprinde, în proporție de 90%, servicii de transport internațional de mărfuri, rutele efectuate de companie acoperind întreg teritoriul Europei.

În plus, BCVO oferă și servicii logistice, compania dezvoltând în cele două depozite proprii, din Timișoara și Sibiu, un soft intern de Warehouse Managing System. Portofoliul de servicii logistice mai cuprinde și servicii complete de cross dock, picking, labelling și livrare.

BCVO Logistic oferă atât servicii de transport internațional – cu o pondere de 90% din activitate – cât și servicii logistice complete în cele două centre, situate în Timișoara și Sibiu.

„Din anul 2015 operăm primele două centre logistice din Timișoara și Sibiu, cu peste 5.000 de metri pătrați de spațiu de depozitare. În aceste centre de clasă A oferim tot felul de servicii logistice. Practic, oferim servicii integrate de logistică în combinație cu activitățile de transport”, a completat Cristian Codărean.

Planuri pentru un „after-school” pentru șoferi

BCVO Logistics este certificată IFS Logistics, astfel că echipa de angajați – o echipă profesionistă formată din peste 250 de angajați – planifică și organizează flota auto. Aceasta cuprinde 100 de vehicule proprii și 150 de camioane subcontractate, care lucrează exclusiv pentru BCVO.

„Șoferii și contractanții de camioane sunt selectați în funcție de experiența și angajamentul lor. Mai mult, am dezvoltat și am implementat un program de pregătire specială (eco-driving) pentru șoferii noștri, pentru a le îndeplini la maximum și pentru a satisface cerințele clienților noștri. Parcul nostru îndeplinește cele mai exigente cerințe privind calitatea, mediul și întreținerea”, susține directorul executiv al BCVO Logistics.

Flota auto proprie a BCVO Logistics este formată din 100 de camioane, nu mai vechi de trei ani

Flota BCVO este formată numai din camioane noi, în sensul că nici unul nu este mai vechi de trei ani, aceasta fiind perioada la care compania înlocuiește flota deoarece, conform declarației directorului executiv al companiei, se încearcă evitarea riscurilor cu privire la camioanele rulate în încercarea de a oferi servicii de cea mai înaltă calitate.

În ceea ce privește instruirea angajaților, BCVO Logistics are în componența sa un departament specializat în acest sens, asigurând atât pregătirea teoretică a personalului, cât și pe cea practică.

În plus, conducerea companiei are în plan, pentru anul în curs, înființarea unui „after-school” pentru șoferi. Obiectivul acestui proiect este asigurarea unei pregătiri eficiente a angajaților în vederea livrării unor servicii de înaltă calitate. Astfel, BCVO va recruta șoferi fără experiență ce vor fi instruiți pe cu camioanele-școală care se află în România.

Atuuri pe o piață incertă

După un an 2016 care a avut o evoluție liniară pentru domeniul transportului și logisticii, anul 2017 este încă incert ca urmare a schimbărilor politice de la nivel internațional, precum și la modificările legislative din țara noastră.

„Convingerea mea este că cine va trece de 2017 în picioare și fără pierderi, acea companie sau companii au știut să își gestioneze costurile, rutele și angajații și merită să aibă succes”, ne-a mai spus Cristian Codărean.

Punctele forte ale BCVO Logistics sunt calitatea, profesionalismul, promptitudinea și costul corect pentru serviciile oferite

Însă, cu toate că activează într-un domeniu foarte dinamic, în care cel mai important lucru este capacitatea de a oferi serviciile promise, principalele atuuri ale BCVO Logistics sunt calitatea, profesionalismul, promptitudinea și costul corect.

„Nu cred că trebuie să ai multe atuuri într-o astfel de branșă, consider însă, în aceeași măsură, că trebuie să fii constant și mereu să oferi ceea ce spui, iar principalul nostru atu este faptul că facem exact ceea ce promitem”, a adăugat directorul executiv al BCVO Logistics.

De aceea, printr-un control complex al costurilor, BCVO este în măsură să ofere la prețuri competitive servicii de cea mai înaltă calitate, asigurând o soluție rapidă de tranzit și logistică pentru toți clienții săi.

Strategie bazată pe înnoirea flotei

La nivel de responsabilitate socială, BCVO Logistics este implicată în diferite proiecte și evenimente atât ca sponsori, dar nu numai, în zona județului Bistrița Năsăud. Un astfel de proiect, desfășurat de companie, este plantarea unei păduri de 12 ha, din fonduri proprii, ajutând astfel comunitatea în care activează.

Responsabilitatea socială este un aspect care beneficiază de un interes aparte din partea companiei, BCVO plantând chiar o pădure de 12 ha din fonduri proprii

Totodată, BCVO încearcă permanent să ducă o politică pro-mediu, principala sa metodă aplicată fiind operarea unei flote auto noi. În plus, în cazul în care vor apărea camioane electrice fiabile, compania își va completa flota prin achiziția unor astfel de camioane.

Cea mai recentă investiție efectuată de BCVO Logistics este achiziția unui lot de 55 de camioane noi, care vor fi livrate în cursul acestui an.

În ceea ce privește rezultatele financiare ale companiei, dacă anul 2015 a fost unul bun, încheiat cu o cifră de afaceri de 16 milioane de euro, ca urmare a deschiderii celor două depozite 2016 a păstrat trendul ascendent, la finele anului înregistrându-se o cifră de afaceri de 22 de milioane de euro.

Pentru anul în curs, în condițiile unei evoluții incerte a pieței, conducerea BCVO Logistics estimează menținerea acestei tendințe de ușoară creștere, preconizând o cifră de afaceri de 24 de milioane de euro.