Slide

Stiri: Companii

BearingPoin România, 10 ani de activitate

13.07.2017

BearingPoint România, parte a firmei de consultanță în management și tehnologie BearingPoint, a sărbătorit aniversarea a 10 ani de activitate, reunind toate echipele din București, Sibiu și Timișoara în Constanța, la malul Mării Negre. Cu această ocazie a dezvăluit planurile de creștere pentru următorii 5 ani.

Odată cu sărbătorirea celor 10 ani de existență, BearingPoint Romania anunță creșterea numărului de angajați la 1000 în următorii ani și concentrarea eforturilor asupra inovației și a investiției în dezvoltarea echipelor.

„După ce am pus bazele BearingPoint Romania în 2007, m-am bucurat de un moment foarte emoționant la Constanța cu ocazia sărbătoririi celei de 10-a aniversări alături de câteva sute de colegi. Călătoria nu a luat sfârșit, aștept cu nerăbdare următorii ani, în special datorită faptului că îmi doresc să creștem cât de curând numărul de angajați la peste 1.000”, declară Christian Gurny, Country Leader BearingPoint România.

Având ca activitate inițială implementarea de soluții SAP, de-a lungul celor 10 ani, BearingPoint România a evoluat atât în ceea ce privește gama de activități prestate pentru clienți, cât și din punct de vedere al dezvoltării profesionale a angajaților odată cu evoluția sa în domeniul inovației.

În ultimii ani, compania a abordat și alte domenii de expertiză, precum furnizarea de soluții software. De asemenea, BearingPoint România și-a dezvoltat competențele și în domeniul mobil și cel SAP HANA.

BearingPoint România investește constant în dezvoltarea și instruirea profesională a angajaților săi și aderă la obiectivul general al companiei, de a promova și spori diversitatea, întrucât aproximativ 52% din numărul total al angajaților sunt femei. Ca parte a programului de inovare la nivelul întregii companii, BearingPoint România a participat în anul 2017 la competiția de start-up-uri « Be an Innovator », susținând studenți în transpunerea ideilor digitale în practică și în prezentarea acestora la competiția internațională, la care au participat concurenți din Germania, Elveția, Austria și România.

În România, compania recrutează consultanți specializați, atât în tehnologiile tradiționale (JAVA, C#, JavaScript), cât și în tehnologii inovative, pentru IoT, dezvoltarea aplicațiilor hibride, cloud, baze de date in-memory, și intenționează să atingă un număr de aproximativ 550 de angajați până la finele anului  2017.

„De aproape un an particip la creșterea BearingPoint România. Prin dinamismul echipei și al companiei am realizat foarte multe în ultimele 12 luni și ne-am extins prezența în toate locațiile noastre. Anii următori vor fi interesanți pentru noi și sunt convins că vom avea o contribuție semnificativă la succesul grupului BearingPoint”, susține Carsten Lenz, Director BearingPoint România.