Cum poti reduce factura la energie

Becurile cu halogen, interzise şi în România de la 1 septembrie

31.08.2018

Schimbare importantă: becurile cu halogen, interzise de la 1 septembrie. Astfel, începând de sâmbătă, 1 septembrie, la nivelul întregii Europe, inclusiv în România, becurile cu halogen vor fi interzise.

Interzicerea becurilor cu halogen la nivelul Uniunii Europene este o măsură care face parte din angajamentul UE de a stopa emisiile de CO2 și de a reduce amprenta de carbon.

1 septembrie aduce o schimbare radicală pentru casele din România. Măsura trecerii la iluminatul cu LED-uri eficiente energetic este implementată la nivel european.

Becurile cu halogen interzise. Becurile cu halogen sunt cele în formă de pară sau lumânare.

Plecând de la eliminarea progresivă a spoturilor cu a becurilor halogen (GU10), măsură implementată încă de acum doi ani, următoarea fază include interzicerea surselor de iluminat non-direcționale cu halogen. Aici sunt incluse şi becurile standard cu formă de pară sau lumânare.

Becurile cu halogen interzise. De ce sunt interzise becurile cu halogen?

Signify, numit anterior Philips Lighting, ne anunţă care sunt beneficiile pe care le aduce trecerea la becurile cu LED.

Principalul motiv pentru care becurile cu halogen sunt interzise este următorul: sunt extrem de ineficiente în ceea ce privește consumul de curent electric.

Becurile cu halogen interzise. Becurile LED, consum redus de energie

Un bec cu halogen foloseşte de cinci ori mai multă energie comparativ cu cele LED.

Compania Philips cuprinde o gamă largă de produse. Acestea pot reprezenta alternative cu LED pentru a înlocui becurile cu halogen.

Unul dintre avantajele pe care le prezintă becurile LED create de Philips este reprezentat de faptul că au durată de viaţă de până la şapte ori mai mare decât becurile cu halogen. În plus, acestea folosesc cu până la 80% mai puțină energie.

„Aşadar, cât de mult putem economisi efectiv? De exemplu, dacă înlocuim un bec cu halogen de 42W cu un bec LED echivalent de 9W, putem economisi peste 8 EURO pe an la factura de energie electrică”, explică reprezentanţii Signify.

Becurile cu halogen interzise. Durata de viaţă a unui bec LED

Un bec LED are o durată de viaţă medie de nu mai puţin de 15 ani. Acest lucru le face să fie extrem de prietenoase cu mediul înconjurător, cât şi cu bugetul nostru.

“Interzicerea treptată a becurilor cu halogen este dovada unui angajament asumat la nivel european pentru economisirea energiei și reducerea amprentei de carbon. Acest lucru nu este doar o oportunitate de a beneficia de facturi reduse la curent electric, ci oferă consumatorilor posibilitatea de a alege o anumită temperatură de culoare, calitate și design, atunci când se face trecerea la becuri cu LED”, a spus Bogdan Balaci, Director General Philips Lighting/Signify pentru Sud-Estul Europei.

Citeşte şi Case eficiente energetic: Sfaturi pentru proprietarii de locuinţe

 

 

Citiți și despre: