Stiri: Finante

Credite pentru IMM-uri de 50 milioane euro, de la UniCredit Leasing

13.06.2014

Banca Europeană pentru Invesții (BEI) și UniCredit Leasing Corporation IFN SA au semnat un nou acord pentru o linie de finanţare în valoare totală de 50 milioane euro, care va fi folosită în special pentru împrumuturi destinate IMM-urilor.

Grupul italian SACE este un partener important în această tranzacţie, garantând împrumutul în proporţie de 80%.

Prima tranșă a împrumutului, în valoare de 25 milioane euro, va fi disponibilă pentru utilizare de către UniCredit Leasing la începutul lunii iulie a acestui an.

Astfel, în lunile iulie și august 2014, UniCredit Leasing le va oferi clienţilor săi IMM-uri finanţări pentru vehicule comerciale ușoare și grele, cu o rată a dobânzii la euro de doar 4,49% pe an (Euribor 3M + marja 4,18%).

“Dorim să le oferim clienţilor noștri o experienţă financiară cât mai completă, axată pe servicii de bună calitate, siguranţa apartenenţei la un grup european de top și costuri rezonabile, calibrate nevoilor lor. Ne bucură noul parteneriat cu Banca Europeană pentru Investiţii, care ne ajută să le aducem noi beneficii clienţilor nostri”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

A două jumătate a liniei de finanţare acordate de BEI va începe a fi utilizată de UniCredit Leasing după 1 ianuarie 2015. Maturitatea liniei de finanţare este de 5 ani.

„Fondurile BEI vor facilita accesul la finanţare pentru IMM-urile active în sectoarele agriculturii, industriei și serviciilor din România. O disponibilitate crescută de finanţare pe termen lung pentru aceste companii este esenţială pentru dezvoltarea și diversificarea economiei românești, având efecte pozitive asupra creșterii economice și creării de noi locuri de muncă în toată ţara, inclusiv în zonele rurale”, a spus Mihai Tanăsescu, vicepreședintele Băncii Europene de Investiţii.

Întreprinderile mici și mijlocii care se pot încadra pentru un împrumut din surse BEI au o cifră de afaceri de maximum 50 milioane euro, respectiv mai puţin de 250 de angajaţi.