Stiri: Stiri

BEI oferă Enel Green Power un credit de 200 milioane euro

03.12.2013

Banca Europeană pentru Investiții (BEI) oferă Enel Green Power International BV un contract de finațare de 200 milioane de euro, împrumut care va acoperi parțial investițiile în unele parcuri eoliene din regiunile Banat și Dobrogea, România.

Creditul va fi rambursat în 15 ani și are o perioadă de grație de până la doi ani și jumătate. De asemenea, acesta prezintă condiții economice competitive cu standardele pieței și este securizat printr-o garanție a companiei mamă emisă, la cererea Enel Green Power, de către Enel S.p.A.

”Emiterea garanției este exceptată de la procedurile cu privire la tranzacțiile cu părți afiliate, adoptate de Enel Green Power, precum o tranzacție clasică de importanță majoră în termeni similari pieței sau termeni și condiții standard. Termenii garanției sunt corespunzători cu cei oferiți în general de Enel Green Power băncilor de top pentru împrumuturi cu sumă și maturitate similar”, potrivit reprezentanților companiei.

Prin această operațiune, împreună cu alte acorduri de finanțare din ultimii trei ani, în valoare de 600 milioane de euro, demonstrează încrederea acordată de Banca Europeană pentru Investiții în investițiile Enel Green Power în sector enegiei regenerabile.