Beneficiari PNDR 2020

Veste bună pentru beneficiarii PNDR 2020!

10.03.2020

Beneficiarii PNDR 2020 nu trebuie să mai prezinte cazierul fiscal la depunerea cererilor de finanţare. Decizia a venit în urma unui protocol de colaborare încheiat recent de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru aderarea la serviciile sistemului informatic PatrimVen.

Beneficiari PNDR 2020. Interogarea bazei de date a ANAF

Prin interogarea bazei de date a ANAF, experţii AFIR mai pot obţine o serie de documente fiscale, astfel încât beneficiarii proiectelor finanţate prin PNDR 2020 nu trebuie să mai prezinte următoarele documente: certificate care să ateste lipsa datoriilor fiscale restante, situaţiile financiare (bilanţ – formularul 10, cont de profit şi pierderi – formularul 20, formularele 30 şi 40), declaraţia de inactivitate sau declaraţii fiscale privind veniturile realizate, înregistrate la Administraţia Financiară (formularul 200, 221, 220).

Beneficiari PNDR 2020. Verificarea documentelor

Documentele sunt verificate de către AFIR pentru toate submăsurile de investiţii sau cele cu sprijin forfetar. Acest lucru se face la depunerea cererii de finanţare sau la momentul semnării contractului de finanţare, în vederea analizării respectării condiţiilor minime obligatorii pentru acordarea sprijinului din fondurile europene pentru:

  • agricultură
  • dezvoltare rurală

Anunțul făcut de AFIR

„Semnarea acestui acord între cele două instituţii se înscrie în seria simplificărilor procedurale şi administrative aplicate de AFIR menite să reducă birocraţia în procesul de accesare şi de implementare a fondurilor europene şi, mai ales, să mute povara administrativă dinspre beneficiari către Agenţie”, se arată în comunicat.

Citește și Olimpiadele școlare, suspendate. Anunțul făcut de Ministerul Educației

 

 

 

Citiți și despre: