Beneficii angajati romani 2020

Ce beneficii își doresc angajații români în 2020?

22.01.2020

Beneficii angajați români 2020. Munca remote și programul flexibil se numără printre beneficiile care atrag cel mai des interesul candidaților. Acestea reprezintă o provocare pentru oamenii de resurse umane. În perioada noiembrie – decembrie 2019, compania My HR Lab a derulat în mediul online chestionarul intitulat “Munca remote și programul flexibil”. La cercetare au răspuns peste 100 de profesioniști implicați în procesele de resurse umane din țara noastră.

Beneficii angajați români 2020. De ce sunt importante munca remote și programul flexibil?

Indiferent de industria în care sunt activi, oamenii de HR consideră că este important ca o companie să ofere angajaților posibilitatea de a lucra remote și/ sau de a avea un program flexibil. Principalele motive sunt:

  • work – life balance;
  • creșterea perfomanței și a productivității;
  • încurajează autonomia;
  • compania se adaptează cerințelor și nevoilor candidaților.

Beneficii angajați români 2020. Ce spun autorii studiului?

Beatrice Galațanu – Owner & Trainer My HR Lab: “Profesioniștii din domeniul HR sunt cei mai în măsură să cunoască care sunt beneficiile care îi determină pe candidați să accepte ofertele de muncă ale companiilor, iar noi ne-am dorit să știm dacă munca remote și programul flexibil sunt mai atractive în comparație cu alte beneficii. Astfel, marea majoritate a oamenilor de resurse umane consideră că munca remote și programul flexibil atrag cel mai des interesul candidaților.”

Câți români pot lucra de acasă?

Chestionați dacă organizația în care lucrează oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote, 70% dintre respondenți au răspuns afirmativ. Dintre companii, 31% oferă angajaților 1 – 2 zile de muncă remote pe lună, în timp ce în 24% din cazuri, angajații pot lucra remote 1 – 2 zile pe săptămână.

Procentul organizațiilor în care salariații pot lucra remote oricând este de doar 15% și în general sunt organizații active în domeniile IT&C și serviciilor profesionale.

Beneficii angajați români 2020. Programul orelor de muncă

În ceea ce privește programul orelor de muncă, 78% dintre companii oferă flexibilitate, în timp ce pentru 16% programul de muncă flexibil nu este un obiectiv.

Pentru oamenii de HR, implementarea muncii remote și a unui program de lucru flexibil implică provocări. 60% dintre respondenți consideră că reprezintă o provocare introducerea acestor beneficii în pachetul de compensații și beneficii oferit angajaților. Printre principalele motive se regăsesc:

  • evidența orelor lucrate;
  • protecția muncii;
  • evaluarea angajaților;
  • legislația în vigoare;
  • convingerea managementului.

Beneficii angajați români 2020. Despre studiu

Chestionarul “Munca remote și programul flexibil” a fost promovat în perioada noiembrie – decembrie 2019 pe site-ul My HR Lab si pe paginile MY HR Lab de Facebook, LinkedIn și Instagram. Per total, au răspuns întrebărilor un număr de 103 profesioniști implicați în procesele de resurse umane.

Dintre aceștia, 45% lucrează în IT&C, 20% sunt angajați în companii active în domeniul serviciilor profesionale, 12% în producție, 9% în retail, 5% în sectorul financiar, 4% lucrează în companii din domeniul construcții, în timp ce 6% lucrează în industrii precum: BPO, farma sau logistică. În ceea ce privește tipul companiei, 59% lucrează în multinaționale, 28% în companii locale și 10% în companii mixte.

Citește și Tranzacții imobiliare record în 2019

 

 

Citiți și despre: