Stiri: Companii

Voucherele de vacanta

Beneficii extrasalariale: Românii preferă să fie recompensaţi cu vacanţe

12.07.2018

Salariaţii români cheltuiesc tot mai mult din bugetele de beneficii primite de la angajatori pentru cumpărarea de servicii turistice, potrivit unei analize BenefitOnline.ro. Astfel, până la finalul anului curent, angajații vor achiziţiona vacanțe în valoare de aproximativ 4 milioane de lei prin intermediul BenefitOnline.ro.

În perioada estivală, valoarea tranzacțiilor realizate în secțiunea „Turism Intern” a platformei va depăși valoarea de 1,5 milioane de lei.

În 2017, angajații au realizat 12.300 de tranzacții în secțiunea „Turism Intern”, cu o valoare totală de 2,4 milioane de lei, înregistrând o creștere de circa 15 ori față de 2014. Valoarea medie a unei tranzacții realizate, anul trecut, în această categorie de beneficii a fost de 250 de lei.

„Angajații din platforma BenefitOnline.ro își cheltuiesc din ce în ce mai mult bugetele pe vacanțe în România, principalul argument fiind posibilitatea de a utiliza mai eficient bugetul de beneficii primit lunar de la angajator prin intermediul tichetelor de vacanță, care beneficiază de un regim de taxare de doar 10%, reprezentând impozitul pe venit. Tichetele de vacanță pot fi utilizate exclusiv pentru cazare sau pachete turistice pe teritoriul României”, spune Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro.

Mai exact, pentru servicii de cazare în valoare de 250 de lei, într-o destinație din România, achitate din bugetul de beneficii al companiei prin intermediul tichetelor de vacanță, un angajat va plăti taxe din salariu de doar 25 de lei, reprezentând impozitul pe venit, în valoare de 10%.

Unul din zece angajați care au utilizat anul trecut platforma BenefitOnline.ro a cumpărat cel puțin o vacanță în România decontată prin intermediul voucherelor de vacanță. Principalele destinații au fost: litoralul românesc (în special, stațiunile Mamaia și Eforie), Valea Prahovei (cu precădere în orașul Sinaia) și orașe culturale precum Brașov și Sibiu.

Cea mai scumpă vacanță achiziţionată de un salariat din România prin platforma BenefitOnline.ro a costat aproape 7.000 de lei și a presupus un circuit, de familie, de 10 zile prin România, care a inclus orașele Sibiu și Sighișoara și destinații rurale din regiunile Bucovina și Maramureș. Vacanța a fost achitată integral din bugetul de beneficii extrasalariale primit de angajat cumulat în decursul unui an.

Angajații cu cele mai multe achiziții în secțiunea „Turism Intern” a platformei sunt bărbați – realizând aproximati 56% dintre tranzacții, cu vârste între 30 și 45 de ani și care lucrează în industrii precum producție, IT & software și servicii.