Beneficii pentru angajati de Paste 2019

Beneficii pentru angajați de Paște 2019: Anunțul Edenred

10.04.2019

Beneficii pentru angajați de Paște 2019. Vacanța de Paște 2019 și 1 Mai aduce o dublă oportunitate pentru angajații și companiile din România. Astfel, angajatorii pot oferi atât tichete cadou, cât și tichete de vacanță. Pentru acestea ei pot beneficia de scutiri de impozite și taxe salariale și patronale.

Beneficii pentru angajați de Paște 2019. Câte companii acordă tichete cadou sau de vacanță?

Estimările Edenred România arată că 14.000 de companii vor oferi, în 2019, angajaților tichete cadou de Paște. De asemenea, 3000 de companii și instituții publice le vor acorda și tichete de vacanță de 1 Mai.

În 2018, peste 12.000 de companii au acordat angajaților tichete cadou Edenred în perioada sărbătorilor de Paște. Acestea au ajuns la un număr de aproximativ 500.000 de angajați.

În perioada 1 Mai 2018, aproximativ 2.000 de companii și organizații, precum și instituții publice, au oferit tichete de vacanță emise de Edenred, către 200.000 angajați.

Beneficii pentru angajați de Paște 2019. O săptămână de vacanță

”Anul acesta, mini-vacanța de Paște se întâlnește cu mini-vacanța de 1 Mai, rezultând o săptămână întreagă de sărbătoare generală. Ca în fiecare an, tichetele cadou sunt cele mai căutate beneficii, iar tichetul de vacanță, vedeta incontestabilă a ultimilor doi ani, vine puternic în completarea setului de instrumente cu care angajatorii își recompensează și energizează angajații. Cardurile și tichetele de beneficii sunt o investiție în sănătatea și energia angajaților și reprezintă, pe lângă o recompensă minunată, și o optimizare a bugetelor pentru companii, prin facilitățile fiscale asociate”, spune Dana Sîntejudean, Director General Edenred România & Moldova.

Beneficii pentru angajați de Paște 2019. Topul preferințelor

Tichetele cadou se află pe locul al patrulea în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România, iar tichetele de vacanță pe locul al cincilea, alături de tichete de masă, decontarea transportului, asigurări sau abonamente medicale private.

De Paște, angajatorii pot oferi fiecărui angajat și fiecărui copil minor al unui angajat tichete cadou în valoare de 150 de lei.

Beneficii pentru angajați de Paște 2019. Scutirea de la impozitare

Aceste tichete sunt scutite de impozite și taxe sociale atât pentru companii, cât și pentru salariați și sunt deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Pe de altă parte, tichetele de vacanță sunt beneficiul extra-salarial cu cea mai mare rată de creștere în ultimii ani. Acestea permit angajatorilor să investească direct în sănătate și wellness pentru angajați și deci în productivitatea acestora.

Companiile private pot oferi, în fiecare an, salariaților tichete de vacanță cu o valoare maximă echivalentă cu până la șase salarii minime brute pe economie. Totodată,instituțiile publice pot oferi anual angajaților tichete de vacanță cu o valoare maximă de 1450 lei anual.

Citește și Genesis – magazinul online care a reușit să păcălească soluțiile antifraudă