Stiri: Energie

Campania "Umanitatea nu are granite"

S-a mai deschis o benzinărie Rompetrol, în județul Timiș

04.12.2019

Benzinării Rompetrol. Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a inaugurat în județul Timiș o nouă benzinărie Rompetrol. Noua stație de alimentare a presupus o investiție de circa 1,3 milioane USD. Aceasta a dus la crearea a 16 noi locuri de muncă.

De curând, fondul a deschis o altă unitate în localitatea Târgu Mureș.

Benzinării Rompetrol. Unde este situată noua stație de alimentare din Timiș?

Noua stație din județul Timiș este situată în localitatea Ghiroda. Vorbim de un nod important pentru traficul rutier din regiune – legătura cu aeroportul și centura Timișoarei, autostrada A1, dar și cu drumul european E70 spre Lugoj.

„Creat la finele lunii octombrie a anului trecut, Fondul de Investiții a aprobat în februarie două proiecte majore – construcția unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia și dezvoltarea unei rețele de benzinării pe plan local. Prin eforturile susținute din partea celor doi unici acționari (Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie și KMG International) am reușit să atingem și să operăm în prezent un număr de 20 de benzinării, iar până la finele anului ne-am propus să finalizăm alte șase stații și să începem lucrările la alte patru unități.”, declară Iskander Abdibaitov, directorul general al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român.

Benzinării Rompetrol. Standarde de calitate, mediu și arhitectură

Aceasta respectă standardele de calitate, mediu și arhitectură ale benzinăriilor Rompetrol, fiind dotată cu:

  • două pompe multiprodus cu sistem modern de recuperare a vaporilor
  • o pompă rapidă
  • dispozitiv alimentare cu aditivul AdBlue – destinat reducerii și neutralizării emisiilor de oxid de azot din gazele de evacuare
  • un skid pentru aprovizionarea cu gaz petrolier lichefiat auto

Benzinării Rompetrol. 20 de stații

La ora actuală, fondul prin vehiculul investițional (SPV) – KMG Rompetrol Development SRL are 20 de benzinării sub brandul Rompetrol. Aceastea comercializează exclusiv gama de carburanți auto Efix produși de rafinăria Petromidia Năvodari.

Rafinăria este parte a Rompetrol Rafinare – care operează și rafinăria Vega Ploiești și divizia de petrochimie – unicul producător intern de polimeri, fiind deținută în principal de:

  • KMG International (54,63% – direct și indirect)
  • Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%)

Benzinării Rompetrol. 320 de locuri de muncă

Locurile de muncă create de cele 20 de benzinării se ridică la 320. Printre facilitățile oferite de acestea se numără:

  • skid gaz petrolier lichefiat auto (cinci unități)
  • dispozitiv alimentare AdBlue (șapte unități)
  • puncte de încărcare electrică – serviciu oferit gratuit (șase unități)
  • o unitate cu spălătorie auto

Benzinării Rompetrol. Planurile pentru finele anului

Până la finele lui 2019, KMG Rompetrol Development estimează finalizarea altor șase noi stații situate în localitățile Cluj și București. Nivelul investițional se ridică la 8,3 milioane USD.

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român și-a propus să atingă în următorii cinci ani o rețea de 84 benzinării in România (achiziția și modernizarea de stații existente, construcția de noi stații). Acestea vor asigura crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, peste 5.000 de persoane implicate în diverse faze de dezvoltare (design, execuție, construcție) și peste 1.200 parteneri comerciali.

Citește și Locuri de muncă Kaufland: Compania vrea ca până în aprilie 2020 să recruteze peste 500 de persoane cu dizabilități