Benzinarii Socar

Socar preia cinci benzinării de la Ipeco. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

10.06.2020

Benzinării Socar. Consiliul Concurenței a anunţat că analizează tranzacția prin care Socar Petroleum S.A. are în plan să preia dreptul de folosință asupra a cinci stații de distribuție carburanți operate de către Ipeco S.A. Această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei.

Benzinării Socar. Contract de închiriere pe termen lung

Cele cinci stații de distribuție a carburanților, situate în județul Gorj, ar urma să fie operate de Socar în baza unui contract de închiriere de lungă durată.

Despre Socar Petroleum

Socar Petroleum S.A., societate aparținând grupului Socar, operează în prezent o rețea de 53 de stații de distribuție a carburanților la nivel național.

Compania activează preponderent pe piața carburanților, atât pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, cât și pe segmentul vânzărilor cu ridicata.

Benzinării Socar. Prevederile din Legea Concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi Creştere economică România 2020. Anunţul făcut de INS

 

 

Citiți și despre: