Benzinăriile OMV: Vânzările de gustări rapide, în creștere pe perioada verii

28.08.2018

Drumurile lungi din perioada verii şi a concediilor dublează cererea de gustări rapide din benzinăriile OMV. De asemenea, acestea cresc şi consumul de apă și de răcoritoare al șoferilor români, conform unei cercetări OMV Data Center.

Cele mai importante creșteri ale vânzărilor din benzinării le înregistrează categoria sendvișurilor. Astfel, numărul sendvișurilor consumate de cei care se îndreaptă spre destinații de concediu este de două ori mai mare cumparativ cu restul anului.

În fiecare zi, zeci de mii de români aleg să își înceapă concediul cu o gustare proaspătă de la OMV.

Sendvișurile pregătite pe loc reprezintă principala alegere a celor aflați în drum spre mare sau munte. Acestea sunt urmate îndeaproape de apă și băuturi răcoritoare. Şi aceste categorii de produse înregistrează creșteri importante al vânzărilor în lunile iulie și august.

Vânzări duble în unele benzinării OMV

Cererea de sendvișuri în stațiile OMV se dublează, în perioada iunie-iulie-august, față de alte luni ale anului. Benzinăriile ”vedetă” pentru acest tip de produse sunt cele aflate în drum spre destinații de vacanță, precum cele aflate pe autostrăzile A2 și A1.

„Din punctul meu de vedere, există două caracteristici ale acestor sendvișuri care îi îndeamnă pe clienți să le aleagă în detrimentul preparatelor din restaurant: rapiditatea preparării și mix-ul inedit de ingrediente proaspete și gusturi. Faptul că, în cea mai aglomerată zi a anului, una dintre stațiile OMV a vândut un număr record de sendvișuri, adică unul pe minut, ne demonstrează că rețetele noastre sunt cu adevărat pe gustul românilor”, a declarat Chef Samuel le Torriellec, creatorul rețetelor de sendvișuri din rețeaua OMV.

Băuturile carbogazoase de tip cola domină vânzările de băuturi răcoritoare din staţiile OMV. Acestea dețin o pondere de 25% din total, urmate îndeaproape de energizante: 19%.

Din datele OMV mai reiese că unul din doi șoferi români preferă băuturile carbogazoase atunci când se pregătește pentru drum. Aşadar, 44% din vânzările de băuturi sunt reprezentate de cele carbogazoase.

Lunar, românii cumpără din benzinările OMV un număr de sticle de apă echivalent cu ¼ din populația Capitalei.

Benzinăriile OMV de pe A2 si A1

Benzinăriile OMV aflate pe autostrada Soarelui (OMV A2 – km 49 și OMV A2 – km 111) înregistrează, în perioada verii, cele mai mari cifre în ceea ce privește vânzarea de sendvișuri și băuturi răcoritoare. Vânzări la fel de mari are şi stația amplasată la km 41 a autostrăzii A1 (București – Pitești).

Cele două categorii de produse au avut un volum important de vânzări și în benzinăriile situate în principalele orașe pe care șoferii le tranzitează în drumul spre destinații de vacanță: Cluj, București sau Brașov.

Rețeaua de bezinării OMV includea, la finele lunii iunie 2017, peste 2.000 de unități de distribuție carburanți, în 10 țări.

Citește și Plățile cu cardul în stațiile Petrom, în creştere

 

 

 

Citiți și despre: