cresterea economica

BERD acordă 2,22 milioane euro pentru sectorul de apă din România

14.01.2018

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda asistenţă tehnică pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din ţara noastră, a anunţat Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, şi directorul regional pentru România şi Bulgaria din cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Matteo Patrone, au semnat ”Acordul de servicii pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România”, în valoare de 2,225 milioane euro.

”Colaborarea cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare ne oferă posibilitatea să acţionăm în sensul dezvoltării strategice a sectorului de apă şi canalizare şi să asigurăm sustenabilitatea investiţiilor realizate cu fonduri europene în acest domeniu”, a declarat Marius Nica.

BERD va furniza, în următorii doi ani, asistenţă tehnică pentru susţinerea dezvoltării şi îmbunătăţirii serviciilor de furnizare a apei şi serviciilor de apă uzată în România.

”Suntem foarte încântaţi să lucrăm alături de România şi UE în acest sector important. Vom oferi expertiza BERD pentru a asigura utilizarea eficientă a fondurilor structurale, în vederea îmbunătăţirii serviciilor de furnizare a apei. BERD va continua să susţină reforma sectorului de apă pentru îmbunătăţirea guvernanţei şi sustenabilităţii infrastructurii, concentrându-se asupra consolidării sectorului şi a strategiilor de management”, a precizat directorul regional BERD.

 

 

Citiți și despre: