BERD acordă o finanţare de 50 de milioane de euro companiei Globalworth Real Estate Investments

29.06.2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție de Dezvoltare (BERD) a investit 50 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni în valoare de 550 milioane de euro lansată de Globalworth Real Estate Investments, o companie de investiții imobiliare axată pe piața din ţara noastră.

Globalworth este un proprietar și dezvoltator imobiliar de birouri, care investește într-un portofoliu diversificat de proprietăți în principal în România, dar și în Europa de Sud-Est și Europa Centrală și de Est.

Astfel, acțiunile companiei sunt listate pe Piața Alternativă de Investiții (AIM), o piață internațională pentru companiile în creștere a Bursei de Valori din Londra. Globalworth a emis obligațiuni pentru a-și consolida sursele de finanțare și pentru a își continua planurile de extindere în interiorul și în afara României.

Aceasta este cea mai mare emisiune publică de obligațiuni lansate de Globalworth, primul Eurobond corporativ care se va lista atât pe Bursa de Valori Irlandeză, cât și pe Bursa de Valori București și prima obligațiune corporativă din România ce a atins nivelul de referință de cel puțin 500 milioane de euro care să faciliteze includerea obligațiunilor în indicii globali pentru a atrage mai multă lichiditate și vizibilitate.

 

 

Citiți și despre: