Stiri: Energie

BERD acordă un credit de 5 milioane dolari companiei Expert Petroleum

25.05.2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă companiei Expert Petroleum un împrumut de 5 milioane dolari pentru finanțarea îmbunătățirii exploatării zăcămintelor mature de țiței și gaze naturale din România.

Pe măsură ce producția internă de țiței și gaze scade iar prețurile pentru țiței se mențin, de asemenea, scăzute, sunt necesare investiții în câmpurile onshore de țiței și gaze existente și concentrarea pe menținerea în continuare a viabilității economice, în conformitate cu cele mai recente reglementări de mediu, pentru asigurarea creșterii factorului de recuperare a hidrocarburilor.

„Suntem foarte încântați să susținem Expert Petroleum deoarece Compania continuă să ofere o abordare inovatoare și unică în reabilitarea câmpurilor de țiței și gaze mature și să asigure o recuperare mai eficientă a resurselor interne de hidrocarburi”, a spus Eric Rasmussen, directorul BERD pentru Resurse Naturale.

Împrumutul BERD va ajuta Expert Petroleum să își optimizeze structura de capital și să investească în proiecte de modernizare în vederea creșterii eficienței energetice și îmbunătățirii producției. Investiția Băncii va contribui la demersul Companiei de a face câmpurile de țiței și gaze, pe care le operează, mai sigure, mai curate, mai productive și mai profitabile pe o perioadă mai lungă de timp.

„Suntem încântați să extindem cooperarea noastră, de lungă durată, cu BERD. BERD reprezintă un partener cheie în strategia noastră de a moderniza și optimiza câmpurile mature de petrol și gaze, într-un mediu curat și sigur”, a declarat Ghiath Sukhtian, președintele Expert Petroleum.