Finante

BGS vrea o creștere de 10% a cifrei de afaceri

01.04.2014

Cinci divizii de succes pentru BGS: Securitate, Medicală, Dezastre, Investigații și Motorsport. BGS este una dintre companiile despre care cei mai mulți dintre români, și nu numai, au auzit. Cu cinci divizii (Securitate, Medicală, Dezastre, Investigații și Motorsport) în care s-a investit continuu, compania se mândrește cu rezultate pe măsură și susține că va continua investițiile și în viitor. Anul trecut, cifra de afaceri a BGS s-a ridicat la suma de aproape 24 de milioane de euro, iar Bogdan Oprea, președintele companiei, ne-a declarat că anul acesta se așteaptă la o creștere de 10 procente. “Din punctul nostru de vedere, toate evenimentele sau toate momentele au fost importante, pentru că nu poţi lăsa garda jos niciodată, însă cel mai important moment a fost acela în care am hotărât lansarea serviciului de monitorizare-intervenţie, deoarece s-a mulat perfect pe nevoile existente în acel moment. După acesta, a urmat înfiinţarea serviciului de Ambulanţă, ce a venit ca un serviciu complementar celui de monitorizare-intervenţie, ambele  fiind concentrate asupra unui element cheie: viaţa. Din 1993, ne dezvoltăm continuu serviciile şi avem satisfacţia că am trasat standardele pentru întreaga industrie. În 2013, cifra de afaceri s-a ridicat la 23.750.800 de euro şi estimăm pentru 2014 o creştere cu 10%”, ne-a declarat preşedintele BGS, care ne-a povestit că prima divizie înființată a fost cea destinată securității. “Prima divizie este Divizia de Securitate, după care au luat naştere şi celelalte, Divizia Medicală, Divizia de Investigaţii şi Divizia de Dezastre şi Calamităţi, ca urmare a acţiunilor de salvare la care am participat, chiar înainte de a o înfiinţa. De peste 10 ani salvăm oameni din mijlocul zăpezilor şi din inundaţii, însă în 2005 am pus bazele acestei asociaţii ce are ca scop salvarea de oameni. Sub umbrela ei, în fiecare an desfăşurăm evenimente ce au ca scop ajutorarea celor care se află în situaţii dificile”, spune Bogdan Oprea, care a completat că secretul succesului companiei stă în echipă și în muncă. 

Creșterea Diviziei de Securitate

Prima divizie lansată, cea de Securitate, este de altfel și cea care a cunoscut cea mai mare creștere în timp, spune conducerea BGS. “Cel mai mult s-a dezvoltat Divizia de Securitate, atât pe segmentul pază umană, în zona retail, cât şi pe segmentul de monitorizare-intervenţie, unde înregistrăm anual o creştere a numărului de persoane fizice sau juridice care îşi doresc un astfel de serviciu. Asta ne spune că românii conştientizează din ce în ce mai mult importanţa serviciilor de securitate, iar în 2014 am depăşit 21.000 de beneficiari”, ne-a declarat preşedintele BGS. Anul trecut, de exemplu, compania a fost cea care s-a asigurat că evenimente importante, precum concertele Roger Waters, Depeche Mode, festivalul B’estfest sau White Sensation, dar și meciurile importante disputate pe Național Arena, s-au desfășurat în ordine. Tocmai de aceea, procesul de recrutare în companie este unul foarte riguros, spune conducerea companiei, practic din 10 canditați pentru un post doar unul este angajat. “Procesul de recrutare este unul foarte riguros, nu ne permitem să angajăm oameni slab pregătiţi. Din 10 candidaţi reuşeşte unul, iar din trei angajaţi care trec testele rămâne unul stabil. După recrutare, fiecare angajat beneficiază de training-uri de specialitate şi de testări periodice. Acordăm o deosebită importanţă angajaţilor şi selecţiei acestora. Cele mai solicitate servicii sunt cele de monitorizare-intervenţie, după care urmează cele de pază umană. În ceea ce priveşte Şcoala de Arme nu putem vorbi despre acţiuni dificile, ci despre o instruire a angajaţilor şi a unor clienţi care au solicitat aceaste servicii. În 2014 intenţionăm să dezvoltăm mai mult acest proiect şi să aibă o adresabilitate mai largă”, spune Bogdan Oprea, preşedintele BGS.

20 de ambulanțe pentru Divizia Medicală

În prezent, Divizia Medicală are 20 de ambulanțe, iar compania este pregătită și pentru intervenții speciale, în zonele cu grad de dificultate ridicat. “Dispunem de 20 de ambulanţe, dintre care trei sunt 4×4, pentru intervenţii în zonele dificile. Asigurăm servicii de Ambulanţă pentru cele mai mari clinici medicale din Bucureşti şi pentru cele mai prestigioase societăţi de asigurări naţionale/internationale. Ne diferenţiază calitatea personalului foarte bine selecţionat, viteza de reacţie, parcul auto care este cu mult peste cel al concurenţilor, atât din punct de vedere numeric cât şi al performanţelor vehiculelor. Nu în ultimul rând, avem cel mai bun raport calitate-preţ de pe piaţă”, spune președintele BGS.

10 ani pentru Divizia Dezastre

Atunci când există probleme precum inundațiile sau probleme cu deszăpezirea drumurilor importante, BGS se bazează pe o divizie specială – cea destinată dezastrelor, care a fost înființată acum 10 ani. “Acesta este scopul pentru care am dezvoltat această divizie, de a ajuta oamenii la nevoie. Participăm de peste 10 ani la acţiuni de deszăpeziri, chiar şi în această iarnă am fost la sinistraţii din Buzău să le dăm o mână de ajutor. Parteneriatul cu GHE-O Motors ne facilitează accesul în zonele calamitate, ultimul vehicul creat, Rescue,  putând să treacă peste zăpezi şi prin apă. În afară de acţiunile de salvare cu care oamenii sunt familiarizaţi, dezvoltăm diverse evenimente cu scop caritabil. În 2013, peste 600 de oameni au alergat cu spatele la Cros Invers pentru a ajuta trei copii cu probleme grave de sănătate, sau au donat mii de jucării cu ocazia Concertului Bucurie cu o Jucărie, la care biletul de intrare a constat într-o jucărie. Acestea au ajuns la copiii din 10 centre de plasament din trei judeţe şi nu pot decât să spun că vom continua în aceeaşi manieră”, ne-a povestit conducerea BGS.

Planurile de viitor ale companiei constau în extinderea celor patru divizii: Securitate, Medicală, Dezastre și Investigații. “Deocamdată, nu vrem decât să consolidăm cele patru divizii, nu avem în planurile din 2014 crearea uneia noi şi nici extinderea în alte zone geografice”, ne-a declarat declarat Bogdan Oprea, preşedintele BGS.