Stiri: Companii

Programul Erasmus 2022 - 2023

Biblioteca mobilă ia ființă prin Meridian Taxi și Litera

04.09.2015

Clienții care folosesc compania de taxi Meridian se vor putea bucura de Biblioteca mobilă, un proiect realizat în parteneriat cu editura Litera. Pe parcursul călătoriilor cu mașinile Meridian clienții companiei pot răsfoi diverse cărți precum: ”Prea multă fericire”, de Alice Munroe, ”Doamna cu cățelul”, de A.P Cehov, ”Babbit” de Sinclair Lewis, ”America”, de Franz Kafka și ”Maestrul și Margareta”, de Mihail Bulgakov și multe altele.

Cărțile prezente în mașinile Meridian vor fi reînoite în fiecare lună cu ajutorul editurii Litera. Campania are scopul de a încuraja oamenii să lectureze mai mult, transformând orice moment și loc într-o ocazie pentru a citi.

Ne aflăm deja la a treia campanie realizată alături de editura Litera, dorind de fiecare dată să încurajăm lectura și să le oferim clienților noștri un dar prețios: momente de relaxare în compania celor mai apreciate cărți din literatura universală. Biblioteca mobilă este un concept inovativ, prin care călătorii au ocazia de a citi câteva pagini până la destinație. Sperăm ca inițiativa noastră să fie bine primită de clienții MERIDIAN TAXI – a declarat Lucian Marin, director executiv Meridian Taxi.

Campania lansată de Meridian și Litera nu este singura de acest gen care ia naștere în ultimele luni la nivelul Bucureștiului. Compania de transport Uber a introdus pe autovehiculele sale serviciul UberFamily. Prin intermediul acestui program sunt puse la dispoziția copiilor o serie de cărți dedicate lor ce pot fi răsfoite pe parcursul călătoriei cu mașinile Uber.

Editura Litera pare să-și extindă inițiativa de încurajare a cititului efectuând parteneriate importante cu două companii, respectiv Uber și Meridian, prezente pe piața de transport, în regim de taxi, la nivelul Bucureștiului.