Stiri: Sanatate

Bicicliștii pedalează pentru a atrage atenția asupra cancerului de piele

21.07.2016

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, împreună cu asociațiile Hai cu Bicla și Adevărații Veloprieteni România, organizează pe 23 iulie, în Parcul Izvor, a doua ediție a marșului nocturn al bicicliștilor pentru educație în ceea ce privește sănătatea – Bicicliștii pedalează împotriva melanomului.

Evenimentul este organizat cu scopul de a atrage un semnal de alarmă și pentru a educa publicul despre riscurile melanomului, cea mai agresivă formă de cancer de piele, și importanța comportamentului preventiv, fiind parte a campaniei „Un viitor fără pată!”.

Deși este responsabil de numai 4% dintre cancerele de piele, melanomul provoacă 80% dintre decesele determinate de cancerul de piele. În România, aproape o treime dintre cei care au fost depistați cu această formă de cancer mor anual. De altfel, țara noastră înregistrează o incidență în creștere în ultimii 25 de ani – de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom malign. Depistat la timp însă, melanomul se vindecă în 98% dintre cazuri.

Programul marșului Bicicliștii pedalează împotriva melanomului:

19:00 – Adunarea participanților în Parcul Izvor, la alveolă;
20:00 – Derularea marșului pe traseul Parc Izvor – Bd. Națiunile Unite – Str. B.P. Hașdeu – Berzei – Calea Buzești – Piața Victoriei, cu retur pe Calea Victoriei;
21:00 – 21:30 – Final de marș și defilare în Parcul Izvor.

Pe parcursul traseului, se va ocupa prima bandă, iar Poliția Rutieră București va susține buna desfășurare a marșului. În timpul evenimentului este interzis consumul băuturilor alcoolice.