Sanatate

Biessen Pharma

BIESSEN PHARMA își extinde constant portofoliul de produse

01.10.2022

Compania lansează două produse în acest an și încă șase în 2023, cu utilizare medicală în afecțiuni respiratorii, dermatologice, ale sistemului imunitar și noi produse probiotice. Istoria BIESSEN PHARMA începe pe plan local în anul 1992, în prima etapă de expansiune a ceea ce acum numim o piață farmaceutică modernă. Convingerea de la care fondatorii au pornit atunci este aceea că oferirea de produse farmaceutice de înaltă calitate poate contribui într-un mod foarte valoros la îmbunătățirea calității vieții pacienților și, în definitiv, la un viitor mai bun.

Dacă inițial BIESSEN PHARMA și-a asumat rolul de distribuitor local al produselor inovative dezvoltate de către partenerii din Europa occidentală, astăzi, prin muncă susținută, compania a devenit cunoscută pentru specializarea în marketing și promovarea medicală. Totodată, ceea ce este diferit în momentul de față este faptul că BIESSEN PHARMA deține un portofoliu propriu de produse.

În 2019, SODIMED a devenit BIESSEN PHARMA, moment care a marcat stabilirea unei identități comune în Franța și în țările din regiune, dar a marcat și focusul pe mărcile proprii.

BIESSEN PHARMA  a devenit cunoscută pentru specializarea în marketing și promovarea medicală

“Astăzi, grupul BIESSEN PHARMA este prezent în 7 țări din Europa Centrală și de Est și are un portofoliu în creștere rapidă. Compania se concentrează pe satisfacerea nevoilor moderne de asistență medicală în domenii medicale precum: ginecologie, gastroenterologie, pediatrie, ORL. În plus, cultura companiei se bazează pe valori precum onestitatea, respectul, angajamentul și spiritul antreprenorial”, ne-a declarat Ana Băleanu, International and Development Director BIESSEN PHARMA.

Extinderea portofoliului de produse

S-a început cu un portofoliu de medicamente inovative, însă activitatea a fost mereu ajustată în funcție de condițiile pieței farmaceutice, incluzând produse din toate categoriile: dispozitive medicale, suplimente alimentare, dar și cosmetice. Totodată, extinderea portofoliului de produse cu OTC-uri a permis consolidarea modelului de business. Portofoliul actual include atât produse brevetate ale unor renumiți producători din Europa, cât și produse sub marcă proprie, dezvoltate cu producători specializați pe anumite produse și terapii.Amber

Activitatea de dezvoltare a portofoliului s-a concretizat în pregătirea lansării în acest an a două produse și a încă șase produse în 2023. Acestea sunt produse cu utilizare medicală în afecțiuni foarte des întâlnite precum afecțiuni respiratorii, dermatologice, afecțiuni ce implică alterări ale sistemului imunitar, dar și noi produse probiotice.

Activitatea de dezvoltare a portofoliului s-a concretizat în pregătirea lansării în acest an a două produse și a încă șase produse în 2023

În același sens, se așteaptă cu nerăbdare lansarea PATATINE, o formulă unică și de înaltă calitate pentru tratamentul pielii sensibile a copiilor, care va completa și întări gama dedicată sănătății copiilor.

„Suntem mândri să fim parteneri de încredere pentru produse inovatoare în domeniul farmaceutic și prețuim colaborările pe termen lung, din care beneficiază toate părțile implicate. Prin parteneriatul cu Sacco System, ne bucurăm să completăm portofoliul de probiotice existent cu aplicabilitate în ginecologie și gastroenterologie, cu forme noi pentru întărirea sistemului imunitar și a celui respirator”, precizează Ana Băleanu.

 

BIESSEN PHARMA oferă o soluție de business rentabilă

BIESSEN PHARMA evaluează constant terapiile inovatoare și oportunitățile de creștere, fiind în continuă căutare de noi parteneri. Serviciile oferite reprezintă soluții de business rentabile, care permit partenerilor să treacă de la o structură de costuri fixe, la un model de business cu costuri variabile.

„Ne bazăm și avem încredere în relațiile noastre puternice cu distribuitorii și farmaciile, având astfel acces la toate canalele comerciale de specialitate. Ne dorim să rămânem inovatori și lideri în materie de calitate și de siguranță a produselor, și de aceea punem un accent deosebit pe respectarea standardelor de bune practici din industrie”, mai spune  dna. Băleanu.ROMAD

Liniile de business ale BIESSEN PHARMA

Activitatea companiei se concentrează pe cele trei linii de business: Gastroenterologie, Ginecologie și Pediatrie. În contextul actual, cea mai mare pondere în cifra de afaceri o are portofoliul de gastroenterologie, în care un loc important îl au ASTENOR, cunoscut pentru efectele de combatere a oboselii, simptom frecvent al sindromului long-Covid, și Remostabil, apreciat de toți pacienții care s-au confruntat cu stări de anxietate, panică sau tulburări de somn.

Activitatea companiei se concentrează pe cele trei linii de business: Gastroenterologie, Ginecologie și Pediatrie

Imaginea BIESSEN este asociată adesea cu portofoliul de hormoni cu indicații terapeutice în ginecologie și urologie, datorită preferinței specialiștilor pentru medicamentele originale Utrogestan și Androgel. În linia de pediatrie și ORL, Marimer este brand-ul care se bucură de cea mai mare apreciere din partea pacienților, care își menține în ultimii ani poziția de leader al pieței de apă de mare microdifuzată hipertonică, conform datelor de piață.

Activitățile de marketing și distribuție

În toate țările în care BIESSEN PHARMA activează, echipele de marketing și vânzări lucrează împreună pentru a furniza prin vizite directe informații medicale care să contribuie la îmbunătățirea sănătății oamenilor. Echipele companiei participă la congrese și simpozioane pentru a stabili și menține legătura cu lideri de opinie, instituții medicale și profesioniști din domeniul medical, precum și pentru a actualiza cunoștințele medicale.

BIESSEN PHARMA are o puternică cultură a conformității:

  • Respectarea strictă a standardelor de etică în afaceri;
  • Respectarea riguroasă în toate țările a legislației medicamentelor.

Investițiile, esențiale pentru BIESSEN PHARMA

Un alt aspect extrem de important pentru activitatea companiei este reprezentat de programul investițional. Investițiile pentru eficientizarea activității și creșterea performanței personalului și a echipamentelor au vizat procesul de digitalizare, în primul rând. Un pas important îl reprezintă implementarea aplicației interne dedicată, prin care acțiunile din toate fluxurile de aprobare de documente sunt automatizate.

„Pe lângă reducerea costurilor, aceasta aduce simplificare și accesibilitate crescută pentru toți membrii echipei, spațiu de stocare/arhivare mai sigur și control mai puternic al documentelor. Maparea, eficientizarea și mai apoi automatizarea fluxurilor de aprobare ne degrevează parțial de lucrul cu documentele fizice, și astfel ne ajută să acordăm mai mult timp și energie activității noastre principale, a grijii și preocupării constante pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților”, menționează Directorul de Dezvoltare.

BIESSEN PHARMA a investit totodată în echipamente de climatizare a spațiilor de depozitare, moderne și economice, care să asigure atât menținerea calității produselor în depozit, cât și o poluare minimă, dar s-a preocupat și de utilizarea de echipamente care să economisească energia electrică.

În continuare, un alt obiectiv rămâne amenajarea unei zone de recreere și activități sportive pentru angajați, dotarea sediului cu panouri fotovoltaice și înlocuirea până în 2025 a întregii flote auto cu mașini electrice.

Un mediu de lucru stimulant și motivant

„Interesul pentru angajați vizează și posibilitățile ca fiecare coleg să își poată atinge potențialul, motiv pentru care compania oferă sprijin continuu în dezvoltarea profesională. Punem accentul pe un mediu de lucru stimulant și motivant, încurajăm inițiativa și colaborarea interdepartamentală. Datorită nivelului ridicat de competențe, a motivației și loialității, angajații noștri reprezintă cel mai valoros activ al companiei”, detaliază Ana Băleanu.

BIESSEN PHARMA pune accentul pe un mediu de lucru stimulant, motivant și încurajează inițiativa și colaborarea interdepartamentală

Dezvoltarea profesională individuală și pragmatică este extrem de importantă pentru BIESSEN PHARMA. Compania oferă angajaților posibilitatea să participe la seminarii și training-uri externe și colaborează cu experți axați pe anumite domenii. În acest fel, este posibilă instruirea la locul de muncă și asistența în explorarea soluțiilor alternative la provocările cu care se confruntă echipele în piață. În plus, compania pune accent pe flexibilitate și încredere la locul de muncă, încurajându-și angajații să atingă armonia vieții profesionale.

BIESSEN, o companie responsabilă

BIESSEN este o companie responsabilă preocupată de dezvoltarea comunității și a societății din care face parte, dar și de protecția mediului înconjurător. Prin urmare, compania se implică activ în viața comunității medicale și susține în egală măsură educația pacienților prin activități de responsabilitate socială:

  • Promovarea și susținerea educației medicale continue prin comunicarea ultimelor noutăți științifice astfel încât profesioniștii în domeniul medical să facă cele mai bune alegeri de prevenție și tratament pentru pacienții lor;
  • Campanii de educație sanitară pentru pacienți;
  • Sprijinirea unor asociații sportive dedicate copiilor, pentru a încuraja și promova parcursul și evoluția unor tineri șahiști în competițiile lor din țară;
  • Promovarea în cadrul echipei a unor inițiative precum participarea la campanii de donare de sânge;
  • Susținerea activității de voluntariat în campania „Cu apele curate” 2022, în parteneriat cu Asociația Grupul Verde, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

De peste 10 ani, în cadrul companiei se acordă un interes deosebit reciclării selective, iar de mai bine de 3 ani se încurajează utilizarea responsabilă a imprimării pe hârtie pentru activitatea zilnică.

Previziuni pentru anul în curs

Conform reprezentanților companiei, suplimentele alimentare au înregistrat creșteri spectaculoase, ca urmare a creșterii interesului populației pentru prevenție și pentru menținerea unei imunități cât mai bune în contextul pandemiei Covid-19. Încă din 2020, sectorul suplimentelor alimentare a cunoscut o creștere spectaculoasă, întrucât consultațiile medicale acordate de medicii specialiști au fost limitate, astfel încât pacienții au optat pentru produse pe care le puteau procura din farmacie, fără prescripție medicală, tendință ce se menține în 2022.

„Pentru anul în curs, BIESSEN PHARMA estimează o creștere a cifrei de afaceri, în pofida situației macroeconomice extrem de volatile și a contextului sociopolitic actual. De altfel, o contribuție importantă la această creștere o are vânzarea online, care a înregistrat o creștere de 50% în primele șapte luni ale anului curent față de aceeași perioadă din 2021, conform Cegedim”, a încheiat Ana Băleanu, International and Development Director BIESSEN PHARMA.

Citește și: https://jurnaluldeafaceri.ro/sodimed-25-de-ani-de-activitate-pe-piata-de-profil-din-romania/