Stiri: Companii

BIFF 2023

BIFF 2023: Care sunt filmele care ajung în competiţia oficială?

08.08.2023

BIFF 2023. Cea de-a XIX-a ediţie a prestigiosului Bucharest International Film Festival (BIFF) va avea loc în perioada 15-22 septembrie şi va aduce în prim-plan universul fascinant al cinematografiei internaţionale, filme remarcabile, în premieră naţională, transformând Capitala în epicentrul artei cinematografice.

”Sunt filme care preiau ştafeta de la cele premiate anul trecut”

„Competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Bucureşti aduce în 2023 filme ale unor cineaşti care au reuşit să cucerească critica şi uneori şi juriile de la Berlinale, Cannes, Rotterdam, Sundance sau Locarno. Filme de debut riscante, proaspete şi pline de viaţă, care ajung pentru prima dată în România şi care vor avea o şansă la premiu, în cadrul celui mai important festival de lungmetraje din capitala ţării, pentru a fi descoperite de publicul cinefil. Sunt filme care preiau ştafeta de la cele premiate anul trecut: Aftersun, Hit the Road, şi bineînţeles, Falcon Lake, care a fost distribuit în ţară în urma câştigării Premiului pentru cel mai bun film la BIFF”, a declarat Jose Cabrera, curatorul competiţiei BIFF 2023.

Trofeul BIFF 2023

În cadrul Bucharest International Film Festival 2023, cinefilii vor avea ocazia unică de a explora o selecţie remarcabilă de lungmetraje, înscrise în cursa pentru trofeul BIFF 2023. Fiecare film aduce cu sine poveşti captivante, regizori talentaţi şi interpretări de excepţie, oferind publicului o incursiune în lumea cinematografiei contemporane iar juriul internaţional, format din personalităţi de marcă din industria cinematografică va avea misiunea de a desemna câştigătorii.

Lista filmelor

  • „Totem”, regizat de Lila Aviles (Premiul juriului ecumenic – Berlinale 2023).
  • „The Sweet East”, în regia lui Sean Price Williams (nominalizat la Cannes Film Festival 2023 – Quinzaine des cineastes).
  • „Disco Boy”, semnat de Giacomo Abbruzzese (Ursul de Argint Berlinale 2023 – Contribuţie Artistică Remarcabilă Helene Louvart).
  • „Past Lives” este un film scris şi regizat de Celine Song care a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de Film de la Sundance şi în Germania, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.
  • „Inside the Yellow Cocoon Shell”, regizat de Pham Thien An (trofeul Camera d’Or la cea de-a 76 ediţie a Festivalului de Film de la Cannes).
  • „Day of the Tiger (Tigru)”, regizat de Andrei Tănase (care a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de Film de la Rotterdam, nominalizat la Marele Premiu al Juriului în cadrul Festival premiers plans D’Angers 2023).
  • „Ein schoner Ort (A Good Place)”, în regia Katharinei Huber (nominalizat la categoria Cineasti del presente din cadrul Festivalului de film de la Locarno 2023).

Citește și România elaborează Strategia Națională de Digitalizare în Sănătate