Slide

Stiri: Social

Subvenționarea accizei la motorină în 2024.

Bilete de tratament 2022: Când pot depune pensionarii cererile?

04.03.2022

Bilete de tratament 2022. Guvernul a stabilit numărul de bilete de tratament balnear pe care le poate asigura în anul 2022. Per total, aproximativ 100.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Bilete de tratament 2022. 200 milioane de lei

Suma totală prevăzută în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 cu această destinație este de 200.000.000 lei. Se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP. Acestea vor fi repartizate pe maxim 19 serii. Durata unui sejur este de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile.

Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Cine poate solicita bilete de tratament balnear?

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii. Un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit:

  • accidente de muncă
  • boli profesionale

Numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

Citeşte şi Investiție de 27 milioane de lei la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol