Stiri: Sanatate

Bioderm Laser Clinic a lansat, în premieră pentru România, dermatoscopia digitală

04.10.2016

Bioderm Laser Clinic, parte a grupului Bio-Medica International, a introdus, recent, o noutate absolută în dermatologie: unitatea de dermatoscopie digitală cu lumină polarizată, cu tehnologie Crystal View, care face trecerea de la o cameră HD la full-HD.

Tehnologia este unică în țara noastră și asigură un screening de cea mai bună acuratețe pentru toate tipurile de cancer de piele, inclusiv pentru cea mai agresivă formă a acestuia – melanomul, având posibilitatea de a mări imaginea alunițelor/leziunilor și de 140 de ori. Investiția totală în aparatură se ridică la 40.000 de euro.

Dermatoscopia digitală cu lumină polarizată, echipată cu cameră Medicam 1000 full HD, este ultima tehnologie în materie de dermatoscopie, fiind prezentată recent la ediția de anul acesta a Congresului European de Cancer de Piele. Dermatoscopul oferă imagini full HD ale leziunilor, de cea mai înaltă precizie, fiind singurul dermatoscop din lume care are încorporată o cameră full HD. Noua tehnologie permite vizualizarea mărită de 140 ori de ori a leziunilor, chiar în timpul screening-ului pielii, unghiilor și scalpului, ajutându-i pe medici să facă diferența mult mai ușor între leziunile benigne și cele maligne.

„Introducerea acestei noutăți absolute în dermatologie și dermatoscopie marchează un moment important în prevenția cancerului de piele și în special a melanomului, cel mai agresiv tip de cancer de piele. Este un obiectiv pe care ni l-am asumat încă de acum 17 ani, când am introdus în premieră, în România, dermatoscopia digitală. Lansarea acestei tehnologii, pe care o folosim deja de două săptămâni în clinica Bioderm din Floreasca, coincide cu o perioadă propice pentru screeningul cancerului de piele. La fiecare început de vară, înainte de expunerea la ultraviolete, precum și la fiecare început de toamnă, după expunerea la soare, recomandăm un screening complet al alunițelor, pentru a verifica urmările unei expuneri intensive la razele solare. Noul dermatoscop dispune de o tehnologie unică în țară, de înaltă precizie, care ne ajută să realizăm un screeing complet și eficace al pielii, însemnând practic trecerea de la o verificare HD la una full HD”, a declarat Dr. Lucian Russu, medic dermatolog și fondator al grupului Bio-Medica.