Stiri: Agricultura

Biofungicidul Holzem™:

Biofungicidul Holzem™: Acord extins între Corteva Agriscience și Elemental Enzymes

06.09.2021

Biofungicidul Holzem™. Corteva Agriscience și Elemental Enzymes, companie dedicată științelor umane care dezvoltă noi soluții biotehnologice și enzime, au anunțat că își extind acordul global multianual pentru a include un nou biofungicid. Acesta este dedicat unei game largi de culturi de câmp:

  • cereale
  • porumb
  • oleaginoase
  • orez
  • trestie de zahăr
  • gazon
  • plante ornamentale.

Prin acest parteneriat, Corteva primește o licență exclusivă pentru tehnologia peptidică brevetată de Elemental Enzymes. Noul mod de acțiune utilizează peptida din 22 aminoacizi derivată în mod natural pentru a alerta plantele de invazia agenților patogeni, pregătește sistemul imunitar și ajută planta să se protejeze de bolile fungice, cum ar fi rugina la soia, cercosporioza și fuzarioza spicelor.

Performanţe dovedite

„Fermierii caută soluții biologice care să ofere performanțe dovedite și previzibile”, a declarat Susanne Wasson, Președinte, Crop Protection Business Platforms, Corteva Agriscience. „Colaborând cu Elemental Enzymes, continuăm să ne extindem angajamentul de a ajuta fermierii să acceseze soluții inovatoare și dovedite care completează fungicidele convenționale, îmbunătățesc rezistența plantelor, dezvoltarea în condiții dificile de mediu și contribuie la menținerea producției și a sănătății culturilor.”

Biofungicidul Holzem™. Un brand complementar

Ca parte a portofoliului de produse biologice, Corteva va oferi această tehnologie sub numele de biofungicid Holzem™. Acesta se va poziționa ca brand complementar la portofoliul existent de fungicide de top. În așteptarea omologării, Corteva anticipează lansarea biofungicidului Holzem ™ în America Latină în 2022 și în SUA în 2023.

„Suntem încântați să continuăm colaborarea cu Corteva Agriscience pentru a oferi un nou biofungicid care combate bolile devastatoare ale plantelor la o gamă largă de culturi și zone geografice. Elemental Enzymes este dedicat dezvoltării de noi tehnologii extrem de eficiente pentru o agricultură durabilă care să abordeze numeroasele provocări ale cultivatorilor din întreaga lume”, a declarat Brian Thompson, Chief Executive Officer of Elemental Enzymes.

Citeşte şi Corteva Agriscience utilizează roboții pentru a colecta date despre culturi