Stiri: Companii

Intesa Sanpaolo Bank sustine SUPERCOM SA.

NEPI Rockcastle începe procedurile de arbitraj cu AFI Europe

07.07.2020

Birouri NEPI Rockcastle. Fondul de investiţii sud-african NEPI Rockcastle a anunţat că a demarat procedurile de arbitraj cu AFI Europe privind vânzarea portofoliului său de spaţii de birouri din ţara noastră.

Arbitrajul are în vederea solicitarea vânzătorului adresată cumpărătorului pentru ca acesta să achite garanţia contractuală. Totuşi, cumpărătorul contestă valabilitatea cererii.

Memorandum

Nepi Rockcastle şi AFI Europe au semnat şi un memorandum de înţelegere, pe baza căruia „în anumite condiţii, părţile ar putea termina procedura de arbitraj şi ar putea încheia un nou acord obligatoriu cu privire la vânzare”.

Birouri NEPI Rockcastle. O tranzacţie de 290 milioane de euro

La finele lui 2019, AFI Europe a anunţat că a semnat un acord pentru a cumpăra portofoliul de birouri al NEPI Rockcastle. Este vorba de o tranzacţie de 290 milioane de euro. Portofoliul preluat este format din patru proiecte de birouri Clasa A. Mai exact, este vorba de un total de opt clădiri de birouri situate în Bucureşti şi Timişoara. Acestea deţin o suprafaţă totală închiriabilă de 118.500 metri pătraţi.

În mai 2020, Nepi Rockcastle a informat că vânzarea portofoliului său de spaţii de birouri din Romania nu a putut fi încheiată deoarece AFI Europe nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale care îi reveneau.

Citeşte şi Rezultate contestaţii BAC 2020. Rata de promovare a ajuns la 65,4%