Stiri: Constructii

Birouri sustenabile Skanska

Skanska: 1 milion de metri pătrați de birouri sustenabile, în 2020

19.02.2020

Birouri sustenabile Skanska. Portofoliul de birouri sustenabile dezvoltat de Skanska va ajunge la aproape 1 milion metri pătrați în anul 2020. Compania a anunțat că cele 40 de proiecte de birouri dezvoltate până la ora actuală în Europa Centrală și de Est au fost certificate LEED Core & Shell.

Din 2012, Skanska a livrat peste 700 000 mp. de spații de birouri certificate LEED și 34 600 mp. spații de birouri certificate WELL în întreaga regiune. Se estimează, așadar, că stocul de spații sustenabile ce vor fi livrate de Skanska va crește cu încă 300 000 mp. în 2020.

Birouri sustenabile Skanska. Deschizător de drumuri

Skanska este un deschizător de drumuri în ceea ce privește dezvoltarea de spații de birouri sustenabile în Europa Centrală și de Est, în urmă cu zece ani, fiind primii care au implementat certificarea LEED. Aceasta a fost o idee vizionară, întrucât LEED nu era cunoscut în mod curent în rândul industriei și a plecat de la nevoia de a avea mai multă grijă de mediul înconjurător.

În plus, de la un an la altul, conștientizarea importanței clădirilor verzi a crescut, astfel că LEED a devenit un instrument de evaluare standard pe piața imobiliară.

Birouri sustenabile Skanska. Certificarea WELL

În prezent, Skanska este din nou un promotor prin introducerea certificării WELL pentru clădirile sale de birouri. Anul trecut, proiectul Visionary, dezvoltat de Skanska în Praga, a devenit prima clădire de birouri certificată WELL din Europa Centrală și de Est. De asemenea, clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 au obținut pre-certificarea WELL Building Standard™ la nivel Silver. Este vorba de primele două clădiri cu această pre-certificare din România.

Proiectul de birouri Equilibrium din București

Proiectul de birouri Equilibrium din București este cel de-al doilea proiect dezvoltat de Skanska în România. Prima clădire a primit recent certificarea LEED Core & Shell la nivel Platinum.

„Viziunea noastră este să construim pentru viitor și în permanență să ridicăm standardele prin realizările noastre. Equilibrium și Campus 6 sunt două exemple “vii” și vin să confirme angajamentele Skanska față de mediu, față de chiriași și față de angajații acestora. Equilibrium 1 a obtinut recent certificarea LEED Platinum, iar Campus 6.2 și Campus 6.3 sunt primele clădiri de birouri din România pre-certificate WELL. LEED ne-a oferit cadrul pentru sustenabilitate și eficiență, iar prin WELL punem rezidentul clădirilor în centrul acestor ecosisteme”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv Operațiuni România.

Birouri sustenabile Skanska. Noi certificări

Skanska are în plan să păstreze ritmul atunci când vine vorba de livrarea de clădiri sustenabile. Conform calculelor companiei, dezvoltările nou certificate vor crește stocul total al Skanska cu:

  • 219 700 mp. de proiecte certificate LEED
  • 79 800 mp. de spații de birouri certificate WELL.

Succesul a venit cu primele proiecte pre-certificate și certificate WELL din România, Polonia și Cehia. În plus, dezvoltatorul va introduce în curând certificarea WELL și în Ungaria.

Eforturile companiei în această direcție au fost deja recunoscute de revista Fortune.

Compania s-a clasat pe locul 20 în topul anual „Change the World 2019”. Clasamentul include 52 de companii care, prin intermediul operațunilor desfășurate, au un impact major atât social, cât și asupra mediului.

Citește și Investiții de 1,5 miliarde de euro, în piața imobiliară din România, în ultimii cinci ani