Stiri: Finante

Criptomonede Romania

Bitcoin preț 2019. Se va atinge sau nu pragul de 20.000 de euro?

13.09.2019

Bitcoin preț 2019. Piața Bitcoin (BTC) este încă una destul de tânără, consideră Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare, Aforti Exchange SA. Cu toate acestea, există o tendință emergentă care are șansa de a se repeta. În luna decembrie a anului 2017, a avut loc o explozie a prețului, care a adus cotațiile Bitcoin la 19.500 dolari. De atunci, prețul a scăzut și apoi a încercat să se recupereze. Însă, tendința a fost în mod clar în scădere, ducând prețul Bitcoin la un nivel de 3,150 dolari.

Bitcoin preț 2019. Evoluție

”Între decembrie 2018 și martie 2019, ne-am confruntat cu o volatilitate extrem de scăzută – a fost faza de acumulare înainte de următoarea scădere puternică. Schimbarea trendului de scădere și ulterioarele creșteri ale prețului au început în aprilie 2019 și au continuat neîntrerupt până la sfârșitul lunii iunie 2019, când nivelul prețului a ajuns în jurul valorii de 11.360 dolari. Acest nivel de preț s-a dovedit a fi un vârf local și de atunci observăm o alunecare foarte asemănătoare cu cea pe care am văzut-o de-a lungul aproape întregului an 2018. Cu toate acestea, un lucru s-a schimbat – prețul este corectat de la un nivel mai scăzut și raza de acțiune a valurilor ulterioare este mult mai mică”, mai spune Marek Paciorkowski.

Bitcoin preț 2019. Ce urmează?

Conform acestuia, având în vedere repetabilitatea celor două modele descrise mai sus, putem presupune că prețurile vor avea tendința de a scădea până la 9.100 dolari după care vor intra într-o volatilitate foarte limitată, pentru ca în final să scadă la 7.500 dolari. Acest nivel ar trebui să fie deja minimul local, de la care va începe următorul val de creșteri.

În cazul în care cererea reușește să împingă linia principală a tendinței descendente, este posibil să avem de-a face cu un alt val de boom care poate ajunge la bariera psihologică de 20.000 dolari. Acesta ar putea depăși maximul istoric pe care l-am văzut la sfârșitul anului 2017.

Cotația actuală

Joi, prețul BTC a oscilat la un nivel 10.100 dolari. În același timp capitalizarea totală de piață a Bitcoin valorează peste 181 miliarde dolari.

Este de subliniat faptul că Ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă după Bitcoin, deține o capitalizare de piață de aproximativ de 10 ori mai mică decât BTC, de 19 miliarde dolari. Întreaga piață a criptomonedelor este estimată la 259 miliarde USD.

Conținutul prezentat este opinia proprie a autorului. Acesta nu constituie recomandări de investiții.

Citește și Top companii România 2019. Câte firme din topul Fortune Global 500 sunt prezente în țara noastră?