Bitdefender donează 100.000 de euro pentru „Cumințenia Pământului”

14.09.2016

Bitdefender a anunţat că se implică în campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”, cu o donație de 100.000 de euro, însemnând puțin peste o sută de euro pentru fiecare dintre angajații din România ai companiei.

„De-a lungul timpului am pus în centrul strategiei noastre de dezvoltare valorile și inteligența din România. Fiind prezenți în întreaga lume și devenind o echipă multinațională, cu atât mai mult prețuim originile noastre: am alăturat cu mândrie brandului Bitdefender și am promovat pe tot mapamondul elemente din istoria poporului român. Implicarea noastră în campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Brâncuși este una firească fiecărui cetățean, fiecărei echipe care simte românește, respectă valorile culturale autohtone și se implică în cauzele comunității din care face parte”, a declarat Florin Talpeș, CEO al Bitdefender.

Achiziția operei lui Constantin Brâncuși se poate face printr-un efort al statului român și al cetățenilor: suma de cinci milioane de euro a fost alocată deja de Guvern și e nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și cele juridice, până, cel târziu, pe 30 septembrie 2016.

Opera „Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907 şi aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur.

 

 

Citiți și despre: