Stiri: IT&C

Bittnet a atras o finanțare de aproape un milion de euro

20.07.2016

Bittnet a anunţat încheierea derulării cu succes a unui plasament privat de obligațiuni corporative. În cadrul procesului desfășurat în perioada 4-15 iulie, în parteneriat cu intermediarul BRK Financial Group, Bittnet a obținut subscrieri de peste 930.000 euro (aproximativ 4,2 milioane lei) de la 40 de investitori, dintre care patru companii și 36 de investitori privați.

Plasamentul de obligațiuni derulat de Bittnet (BNET), prima companie IT din România listată la Bursa de Valori București (BVB), a avut loc ca urmare a unei decizii luate de Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) companiei, în data de 28 aprilie a.c. Potrivit AGA, următorul pas în dezvoltarea Bittnet îl reprezintă listarea emisiunii de obligațiuni pe piața AeRO a BVB, piață pe care Bittnet activează din aprilie 2015.

“Acest nou succes, obținut folosind mecanismele pieței de capital, în urma căruia am atras investiții de aproape 4,2 milioane lei, cu mult peste pragul de 3,3 milioane lei țintit de noi, validează încă o dată decizia noastră de a deveni o companie publică. Mă bucură faptul că, după ce peste 150 persoane au decis să se alăture proiectului nostru în calitate de acționari, în cadrul procesului de listare, acum, 40 investitori au arătat încredere în planurile noastre de dezvoltare pentru următorii trei ani și din postura de creditori obligatari. Este foarte important de menționat rolul partenerilor noștri de la BRK Financial Group, care ne-au generat mai multe rezultate prin această operațiune chiar față de cât ne-au promis inițial”, a declarat Cristian Logofătu, Chief Financial Officer (CFO) și cofondator al Bittnet.

Obligațiunile emise de Bittnet au o scadență de trei ani (până în iulie 2019) și un cupon de 9% anual, plătibil trimestrial. Sumele atrase vor fi folosite în finanțarea activității curente și în planurile de dezvoltare ale companiei.

“Așa cum le-am promis acționarilor în ultimii doi ani, urmărim îndeaproape marile trenduri tehnologice, astfel încât să fim <<first moveri>>. În prezent, acest lucru înseamnă că avem un focus puternic pe cloud – am derulat deja, anul acesta, câteva proiecte de referință de migrare în cloud – și securitate informatică. Din punct de vedere operațional, pentru a marșa în aceste direcții, vom continua să investim în extinderea echipei de vânzări și în activitățile de marketing, vizând creșterea continuă a acoperirii geografice. Ca dovadă, am dublat anul acesta biroul de la Cluj-Napoca și am deschis, recent, un nou birou la Sibiu. Finanțarea de tip obligatar, caracterizată printr-un termen mediu al orizontului de timp, este una mai potrivită pentru timeframe-ul de realizare, pe care îl au planurile noastre de dezvoltare”, a subliniat Mihai Logofătu, Chief Executive Officer (CEO) și cofondator al Bittnet..

.