Solutii gratuite Bittnet

Bittnet a finalizat preluarea Elian Solutions

26.07.2018

Bittnet (BNET) a încheiat cu succes negocierile și a semnat un contract de investiție cu Elian Solutions SRL. Prin această operațiune, Bittnet va deține un pachet majoritar de 51,0082% din companie. Mandatul de negociere și semnare a contractului a fost acordat conducerii Bittnet prin Hotărârea AGEA nr. 7 din data 25 aprilie 2018.

“Portofoliul Elian completează ca o mănușă gama de servicii IT și soluții securizate de cloud hibrid a companiei dendrio, integratorul din grupul Bittnet. Tipologia de proiecte pe care am colaborat din 2015 și până astăzi este cea pe care este concentrată strategia dendrio pentru 2018 – 2020: proiecte la cheie, de soluții IT cu valoare adăugată mare, livrate în regim as-a-service, cu infrastructuri hibride (on premise si in the cloud) care asigură scalabilitate și reziliență, în condiții de costuri similare sau mai mici”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Elian Solutions este o companie cu peste zece ani de experiență în furnizarea de servicii de implementare pentru sistemul ERP (Enterprise Resource Planning), Microsoft Dynamics NAV.

Soluția Elian permite companiilor să cunoască situația stocurilor, a creanțelor și datoriilor, să poată previziona, inter alia, cash-flow-ul, să urmărească producția, centrele de cost și multe altele. Compania, înființată de Iulian Motoi și Mihaela Ivancuța, are 15 angajați și în anul 2017 a obținut venituri de peste 3,5 milioane lei.

„Suntem încântați să parcurgem o nouă etapă a companiei noastre și să devenim parte a grupului Bittnet. Suntem convinși că prin această asociere vom putea crește performanțele, oferind clienților noștri servicii de integrare IT unice și de cea mai înaltă calitate”, a declarat Iulian Motoi, CEO  Elian Solutions.

Preluarea companiei se va realiza în două etape. În prima etapă, Bittnet va participa la majorarea capitalului social al Elian Solutions SRL cu o participație de 33.33%. În etapa a doua, fondatorii Elian Solutions vor vinde părți sociale suplimentare pentru ca Bittnet să ajungă la o deținere de 51.0082% în companie. Data estimată pentru finalizarea tranzacției este 31 august 2018.

Capitalul pentru această preluare a fost obținut de Bittnet printr-o oferta de obligațiuni corporative, BNET23, încheiată cu succes la începutul acestei luni. Compania a atras 4,7 milioane lei în cadrul unui plasament privat, capital folosit în scopul achiziționării unui pachet majoritar în compania Elian Solutions, precum și a unui pachet de 25% în Equatorial Gaming.

Elian Solutions reprezintă a doua achiziție pentru Bittnet. În ultima parte din 2017, grupul a preluat ceea ce anterior era cunoscut sub numele de GECAD NET de la antreprenorul Radu Georgescu. Compania a fost integrată în structura Bittnet și a trecut printr-un proces de rebranding, fiind la ora actuală cunoscută sub noul brand dendrio. dendrio Solutions SRL este o entitate juridică separată, în care Bittnet SA deține o participație de 100%.

„Ne așteptăm ca integrarea Elian Solutions să urmeze o cale similară cu cea a GECAD NET și anticipăm ca întregul proces să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. Următorul proiect este investiția  în Equatorial Gaming, pentru a consolida structura de grup cu activități în domeniul educației și tehnologiei, structură care credem că ne va conduce la afaceri de 100 milioane lei în 2020””, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

 

 

 

Citiți și despre:

  • Elian Solutions are în plan extinderea portofoliului cu 20 de clienți noiElian Solutions are în plan extinderea portofoliului cu 20 de clienți noi Elian Solutions vizează, în acest an, extinderea portofoliului cu 20 de clienți noi, precum și introducerea în ofertă a celui de-al doilea sistem ERP - Microsoft Dynamics AX. În 2014, portofoliul companiei […]
  • Piața sistemelor ERP va continua să crească în acest anPiața sistemelor ERP va continua să crească în acest an În 2014, piața sistemelor ERP ar putea crește cu până la 15-20%, comparativ cu 2013, datorită accesării fondurilor europene, a semnalelor de revenire după criză și creșterii gradului de educare a pieței, […]
  • Bittnet prezintă o nouă structură în cadrul companieiBittnet prezintă o nouă structură în cadrul companiei Bittnet prezintă o nouă structură în cadrul organizaţiei, care se axează pe cele două domenii de activitate: educație si tehnologie, dar și extinderea prezenței internaționale. Mai exact, dendrio, un nou […]
  • Bittnet are un nou membru în board-ul de conducereBittnet are un nou membru în board-ul de conducere Bittnet a anunţat că are un nou membru în board-ul de conducere: Dan Berteanu, un expert cu 20 de ani de experiență în vânzări. Decizia vine la puțin timp după ce Deloitte a anunțat că Bittnet s-a poziționat […]
  • Bittnet a preluat CrescendoBittnet a preluat Crescendo Bittnet a finalizat cu succes negocierile pentru consolidarea activităților de integrare IT&C ale dendrio și Crescendo. În urma acordului, a fost creat un integrator IT&C regional reprezentativ. Cele […]