Stiri: IT&C

Bittnet a listat la BVB o nouă emisiune de obligațiuni

Bittnet a listat la BVB o nouă emisiune de obligațiuni

21.07.2023

Bittnet a listat la BVB o nouă emisiune de obligațiuni, în valoare de 5 milioane de lei. Obligațiunile se vor tranzacționa pe Piața Reglementată a bursei, sub simbolul bursier BNET27A. Aceasta este a doua emisiune de obligațiuni emisă anul acesta, valoarea totală a obligațiunilor disponibile la tranzacționare, însumând peste 24,5 milioane lei.

Capitalizarea companiei

Capitalizarea companiei la finalul zilei de tranzacționare din data de 18 iulie 2023 era de peste 173 milioane lei.

Oferta publică de vânzare obligațiuni a fost derulată pe parcursul a 15 zile lucrătoare, în perioada 30 mai – 21 iunie 2023. Bittnet Systems a emis 50.000 de obligațiuni corporative, negarantate, neconvertibile, denominate în lei, cu valoare nominală de 100 lei, maturitate 4 ani și scadență la data de 26 iunie 2027. Rata dobânzii este de 10% pe an, plătibilă trimestrial. Fondurile vor fi folosite pentru asigurarea nevoilor generale de finanțare ale grupului.

Bittnet a listat la BVB o nouă emisiune de obligațiuni. Ce spune conducerea companiei?

„Am gândit această primă ofertă publică de obligațiuni în ideea de a facilita accesul la un instrument de investire prin care ne-am finanțat cu succes în trecut. Din 2016 și până în prezent, am derulat 7 oferte de emisiuni de obligațiuni, în RON și EUR, atrăgând aproape 50 milioane lei în capitaluri împrumutate. 6 din aceste emisiuni au fost distribuite prin intermediul plasamentelor private, către un număr restrâns de investitori conform reglementărilor.

Începând cu 2023 ne-am propus să le oferim spre subscriere tuturor investitorilor interesați folosind mecanismul de ofertă publică, având în vedere statutul nostru unic pe piața de capital din România: de emitent frecvent de instrumente financiare. Ne dorim să continuăm seria de emisiuni de obligațiuni în 2023, prin încă 2-3 oferte publice succesive pe care să le derulăm în condiții similare cu emisiunea pe care o listăm astăzi. Vrem să le dăm astfel șansa tuturor investitorilor interesați – indiferent de brokerul unde au contul de tranzacționare, de mărimea și structura portofoliului, ori de suma disponibilă – să subscrie acest tip de instrumente financiare”, a declarat Cristian Logofatu, Cofondator Bittnet Group.

Bittnet Systems a debutat pe Piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București în 2015. În anul 2020 a făcut transferul pe Piața Reglementată a BVB, fiind primul emitent din sectorul IT prezent pe segmentul principal al bursei. În anul 2021, acțiunile companiei au intrat în indicii FTSE Global Micro Cap și FTSE Global Total Cap ai furnizorului internațional de indici, FTSE Russell.

Citeşte şi Romexpo, proiect inedit. Cum se poate transforma centrul expoziţional